Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú pulykamell Évi nénitől

Édes-savanyú pulykamell Évi nénitől
Édes-savanyú pulykamell Évi nénitől
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel azért jó, mert avval, hogy felszeleteltél mindent, már szinte kész is vagy. A főzés nem tart 5 percnél tovább. Ezért tanácsos a rizzsel kezdeni, mert mire az megfő, elkészül minden. Kell egy jó gyalu, amin áthúzgáljuk a zöldségeket, és már meg is van minden. Na persze az sem utolsó szempont, hogy az egész család szereti a keleti ételeket, itt nem csak a kínaira gondolok. Meg is ettem, miközben ezt megírtam, tehát a teszt megvolt. Jó!!!!

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst egy kanál olajon megpirítjuk, megsózzuk, felengedjük 1/2 l vízzel és kb. 20 perc alatt megfőzzük.
  2. A húst keskeny csíkokra vágjuk és enyhén megsózzuk.
  3. A tojást 1 ek vízzel összekeverjük, beleforgatjuk a húscsíkokat, aztán áttesszük őket a 3 ek keményítőbe, abba is beleforgatjuk. Ezt a húst a wokban felforrósított 1 ek olajon hirtelen (1-2 perc) megsütjük, papírtörlőre szedjük.
  4. A wokba 1 kanál olajat forrósítunk és amikor már füstöl, beledobjuk a felcsíkozott vöröshagymát, pirítjuk.
  5. Amikor a hagyma el kezd karamellizálódni, hozzáadjuk a zöldségeket a következő sorrendben: répa, zellerszár, gyömbér, fokhagyma, ananász, paprika, kukorica, majd a cukrot és a fűszereket: szójaszósz, édes chiliszósz, ketchup, Worchestershire szósz, rizsecet, a lime leve. Felengedjük 3 dl zöldségalaplével, 1 percig forraljuk, majd visszahelyezzük a húst, végül 1 ek keményítőt egy kis vízzel feloldva besűrítjük a szószt, felforraljuk és máris elzárhatjuk a gázt.
  6. Tálalásnál szórjuk rá a vékonyan zöldségpucolóval lehámozott, és vékony csíkokra szelt lime héját.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 583
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai pulykamellcsíkok, édes-savanyú pulykacsíkok, édes-savanyú pulykamell wokban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

506
pulykamell 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 db
ananász 25 dkg
sárgarépa 1 közepes db
bébikukorica 4 db
halványító zeller 1 közepes szár
tojás 1 db
étkezési keményítő 4 evőkanál
limelé 1 lime-ból nyert
gyömbér 1 ek
rizsecet 2 ek
szójaszósz 3 ek
worcestershire-szósz 2 ek
chiliszósz 2 ek
ketchup 5 ek
nádcukor 4 ek
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
zöldség alaplé 3 dl
barnarizs 25 dkg
vadrizs 3 dkg
napraforgó olaj 1 ek
1 tk
víz 5 dl