Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú csirke maszatart konyhájából

Édes-savanyú csirke maszatart konyhájából
Édes-savanyú csirke maszatart konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten különböző recepteket találtam az édes-savanyú csirkére, de egyik sem tetszett. Ez egy receptmix. wink

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockázzuk fel a csirkemellet, melyet olajban szép fehérre főzünk.
  2. A zöldségeket vágjuk csíkokra, és adjuk hozzá a csirkemellhez.
  3. Az ananászról öntsük le a levét egy pohárba. Az ananászt, a bambuszrügyet és a bébikukoricát tegyük fel főni a már összeesett zöldséghez, illetve a húshoz. Öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a csilipelyhet, a gyömbért, a cukrot, a szójaszószt és a rizsecetet. Ha kell, adjunk hozzá sót is ízlés szerint.
  4. Az ananász levében keverjük el a keményítőt, és keverjük hozzá az ételünkhöz. Főzzük még pár percig, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 776
elküldve: 5
receptkönyvben: 125
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maszatart

Mióta szakács: 2012.09.12.
4 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai csirke, zöldséges kínai csirke, csirkemell édes-savanyú mártásban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

renata680
renata680 Mon, 2012-11-19 18:20

mind jol neznek ki de honnan szerezhetem be a hozzavalofuszereket amiket nem ismerek?pl.rizs ecet,szoja szosz,bambusz rugy, kinai 5 fuszer.cim.szaszmiklos77@gmail.com.Koszonom.

maszatart
Maszatart / maszatart Mon, 2012-11-19 18:33

A legtöbb hozzávaló a nagyobb áruházláncok polcain megtalálható. pl. szójaszósz, bambuszrügy, bébikukorica, chili, gyömbér
A rizsecet helyettesíthető hagyományos ecettel. Én abból 1 cseppet ajánlok, többet nem, mert a rizsecet lágy ízű és nem olyan töménységű.
Kínai 5 fűszert meg sem említem a receptben, mert nem kell hozzá. A szójaszósz, a gyömbér, a chili és az ananász a domináns, nem szabad elnyomni egyéb fűszerekkel.

314
csirkemell filé 50 dkg
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
sárgarépa 1 db
ananászkonzerv 300 g
bébikukorica 90 g
bambuszrügy 90 g
chilipehely 0 ízlés szerint
gyömbér 2 csipet
cukor 2 ek
szójaszósz 1 ek
0 ízlés szerint
rizsecet 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 4 ek
napraforgó olaj 1 dl