r
Nosalty Logó

Kínai édes-savanyú sertés

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Ági78
Kínai édes-savanyú sertés
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2926 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3124.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    482 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    3960 micro
  • β-crypt
    1075 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 2926 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    783 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a húst kb. 2 cm-es kockákra, sózzuk, borsozzuk. Felverjük a tojást, hozzákeverjük a húshoz, majd megszórjuk 1/2 ek étkezési keményítővel, és összeforgatjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Míg a hús a hűtőben pihen, előkészítjük a többi hozzávalót. A paprikát 3x1 cm-es csíkokra, a hagymákat vékony cikkekre, az ananászt és a gombát 2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A húst bő, forró olajban süssük meg, majd szedjük ki.
  4. A zöldségeket egy serpenyőben, - kevés olajban - süssük 3-4 percig, majd tegyük hozzá a húst és az ananászt.
  5. Keverjük össze a paradicsompürét, a szójaszószt, a balzsamecetet, a gyömbért, a mézet, és öntsük a zöldséges húsra.
  6. A narancs levét keverjük ki a megmaradt 1/2 ek étkezési keményítővel, és sűrítsük be a mártást.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 14768
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 29.

Ajánló

Főtt rizzsel tálaljuk. Ha valaki szereti a csípős ízeket, reszelhet a mártásba egy gerezd fokhagymát, vagy rakhat bele chiliport.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a kicsit pikáns ételeket:). Az első próbálkozásaim között volt; azóta már sokat változott. Ízlés szerint más zöldségeket is rakhatunk bele. Igazából a hús is variálható; én csináltam már csirkéből is. Ha valaki szereti a csípős ízeket, reszelhet a mártásba egy gerezd fokhagymát, vagy rakhat bele chiliport. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...