r
Nosalty Logó

Moo shu sertés - kínai sertés, liliommal és uborkával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
csakegygourmet
Moo shu sertés - kínai sertés, liliommal és uborkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    2237 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    838 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2327 micro
Összesen 1373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pácoljuk be a fevágott sertéshúst a keményítővel a fele kínai rizsborral, szójaszósszal és a szezámmagolajjal. Hagyjuk pihenni pár órát.
  2. Ha szárított fafülgombához és liliombimbóhoz jutottunk hozzá, akkor először áztassuk be kevés vízbe pár órát, vagy kevés vízben főzzük pár percet, mielőtt az elkészülő ételhez adnánk.
  3. A felcsíkozott gyömbért kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymával illatozásig, majd adjuk hozzá a bepácolt húst. Kicsit pirítsunk oda neki. Amikor elkészült, tegyük félre.
  4. A felvert tojásokat keverjük össze egy evőkanál kínai rizsborral. Készítsünk belőle omlettet a húsos serpenyőben. Hanyagul szedjük darabjaira és rakjuk félre.
  5. A felvágott vöröshagymát a maradék húsos olajos serpenyőben dinszteljük meg, tegyük hozzá a gombát (kihagyható), majd a kevés lében rehidrált fafülgombát a liliom bimbóval, egy evőkanál szójaszósszal, rizsborral, osztigaszósszal, megpirított hússal és alaplével. Amikor összefőttek az ízek, hozzárakhatjuk az omlettet, pár perccel a vége előtt az uborkát.
  6. Tálaljuk újhagymával, szezámmaggal.
  7. Eredetileg kínai palacsintában felszolgálva tálalják, de gőzölgő fehér rizzsel is tökéletes.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1048
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Moo shu sertés - kínai sertés, liliommal és uborkával
csakegygourmet 78 recept

Ehető virágok, természetben szedhető vad növények utánaolvasása során találtam rá arra, hogy a mi sásliliom néven díszelgő kerti növényünk ehető, előszeretettel fogyasztják távol keleten. Szerencsére éppen nyár volt, így még éppen tudtam frissen szedni és leszárítani. Azóta Budapest kínai negyedében fellelhető boltokban több helyen is találtam szárított liliombimbókat (pl. Dunapanda). Nyersen íze máshoz nem hasonlítható: roppanós-friss, füstös-telt. Szárítva és főzve leginkább szottyadt zöldségre hasonlít. Eredeti recept az omnivorescookbook.com oldalról származik. A liliomról is ott olvashatsz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...