r
Nosalty Logó

Dum aloo - paradicsomos burgonya észak-indiai módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csakegygourmet
Dum aloo - paradicsomos burgonya észak-indiai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1085 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1085 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    413 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Félig főzzük meg a falatnyira vágott burgonyát, majd tetszőleges zsiradékon pirítsuk meg pirulásig, teljes puhulásig.
  2. Botmixerrel vagy egyéb aprítóval homogenizáljuk a paradicsomot, kesudiót és a nyers vagy pár percig főzött és megpuhut hagymát.
  3. Egy serpenyőbe egy kevés zsiradékon illatozásig pirítsuk a reszelt gyömbért, fokhagymát, babérlevelet, zöld/piros chilipaprikát, zöld kardamomt. Adjuk hozzá a fentebb elkészített szószt. Tegyük hozzá a koriandermagot, görögszénamagot, kurkumát, garam masalát. Addig kevergessük a tűz fölött, ameddig el nem párologja a vizet és nem sűrűsödik be. Egy-egy kanállal keverjünk a szobahőmérsékletű joghurthoz, majd adjuk hozzá a teljes joghurtot és a már kész krumplit. Pár perc alatt, ameddig a hagyma nyersessége el nem tűnik, rottyantsuk össze. Előfordulhat, hogy a joghurt kicsapódik, ha ez zavarna bennünket, akkor a joghurt felét adjuk hozzá az étel kihűlése után.
  4. Tálaljuk koriander- vagy petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 639
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 19.

Ajánló

Bár az eredeti receptben nincs benne, de véleményem szerint fejenként egy-egy főtt tojással lehetne gazdagítani a fogás ízvilágát és tápértékét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dum aloo - paradicsomos burgonya észak-indiai módra
csakegygourmet 72 recept

Észak-indiai vegetáriánus fogás, mely leginkább egy fűszeres krumplifőzelékhez hasonlít. Naan-al vagy rizzsel javasolják a tálalását. Eredeti recept a www.indianhealthyrecipes.com oldalról van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek