r
Nosalty Logó

Colcannon avagy ír burgonyapüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Colcannon avagy ír burgonyapüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldségekhez

A püréhez

Összesen 226 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldségekhez

A püréhez

Összesen 1353 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldségekhez

A püréhez

Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 226 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7401.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    6088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    867 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2699 micro
Összesen 1353 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A püréhez

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk, a sóval felrakjuk annyi hideg vízzel főni, ami ellepi. Amikor puha, a vajjal meg a tejjel pürésítjük.
  2. Amíg a burgonya fő, a kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, szűrőkanállal kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. A zsíron puhára pároljuk a kockára vágott hagymát meg a finomra vágott káposztát, sóval, borssal ízesítve. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. 1-2 percig pároljuk azzal is.
  3. Végül forgassuk össze a pürénket a ropogós szalonnával meg a puha zöldségekkel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 544
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 41641
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Ajánló

Grillezett vagy natúr sültek mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a burgonyapüré ugyan köret, az íreknél ez a változat főételnek számít. Főleg a szegények étlapján szerepelt gyakran, mert azért egy kis krumpli, káposzta meg szalonna mindig akad a háznál, igaz? Manapság az előkelő éttermek is szívesen tálalják vendégeik elé ezt a finomságot. 

Hozzávalók

A zöldségekhez

A püréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...