r
Nosalty Logó

Darált húsos burgonyaladik

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Darált húsos burgonyaladik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 492 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2464 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 492 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5196.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    735 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2363 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3072 micro
Összesen 2464 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hámozatlan krumplikat megmossuk és sós vízbenfelrakjuk főni. Forrástól számítva kb 20-25 percig főzzük.
  2. Ha kissé kihűltek a krumplik, akkor meghámozzuk őket.
  3. Az alján egy vékony darabot levágunk belőle, hogy stabilan álljanak. A tetejéből is levágunk egy darabot, amit félreteszünk és a krumpli közepét kivájjuk.
  4. A kivájt krumplirészt összetörjük villával, hozzáadjuk a (nyers) darálthúst, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a két tojást, a felvágott petrezselyemzöldet. Összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
  5. A kapott masszát visszatöltjük a krumplikba, majd a levágott és félretett darabot rátesszük a tetejére és tepsibe rakjuk őket. Ha marad a masszából, akkor gombócokat formálunk belőle, és a krumplik mellé tesszük a tepsibe.
  6. Fólia alatt 200 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük.
  7. Majd a fóliát levesszük róla, tejfölt és sajtot teszünk minden egyes krumplira, ill. húsgombócra és további 20 pecre visszarakjuk a sütőbe, hogy pirosra sülhessenek.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21434
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 17.

Ajánló

Aki szereti, tehet a húsos masszába kakukkfüvet is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Lakáskultúrában akadtam a receptre már nagyon régen, de azóta is rendszeresen előkerül és elkészül ez az étel nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek