r
Nosalty Logó

Perzsa szerelemtorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Perzsa szerelemtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1943 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 243 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 1943 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a hét evőkanál porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót. Jól összekeverjük az összes száraz alapanyagok.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját egy robotgéppel elkezdjük habosra verni. Folyamatosan elkezdjük hozzá adagolni az olajat, majd utána vizet és a rózsavizet is. Addig keverjük, amíg szép habos és könnyű nem lesz. A tojássárgájába belekeverjük az őrölt kardamomot és a sáfrányt is.
  3. A tojássárgájás keverékek összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal, belereszeljük a citromhéjat, jól elkeverjük és félretesszük a masszát.
  4. A tojásfehérjét szintén elkezdjük habosra verni. Amikor már kezd alakulni és megjelennek a buborékok, akkor folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a két evőkanál porcukrot, és teljesen keményre felverjük.
  5. A tojásfehérjét több részletben a tésztához adjuk, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük benne.
  6. A tésztát tortaformába öntjük, majd megszórjuk a tetejét durvára tört pisztáciával.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Én szárított rózsabimbóval díszítettem, de ez persze csak opcionális.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21179
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Csodálatos neve van ennek a tortának, nem igaz? Ráadásul csupa olyan fűszer és hozzávaló van benne, amit nagyon szeretek, így együtt meg pláne. Hivatalosan tejszínhabkrémmel kellene bevonni és ebbe kerül a rózsavíz, de nem vagyok híve az efféle desszerteknek, úgyhogy én ezt kihagytam. Éppen ezért ajánlatos hozzá egy jó erős feketekávé, de egy kis vaníliafagylalt vagy narancslekvár sem ronthatja el!

Hozzászólások

Kaddu-Laḍḍu

Egy alternatíva a bevonásra: görög joghurt rózsavízzel keverve. Amúgy tényleg nagyon izgiiiiii...Persische Liebenkuche <3

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek