Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Perzsa szerelemtorta

Perzsa szerelemtorta
Perzsa szerelemtorta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos neve van ennek a tortának, nem igaz? Ráadásul csupa olyan fűszer és hozzávaló van benne, amit nagyon szeretek, így együtt meg pláne. Hivatalosan tejszínhabkrémmel kellene bevonni és ebbe kerül a rózsavíz, de nem vagyok híve az efféle desszerteknek, úgyhogy én ezt kihagytam. Éppen ezért ajánlatos hozzá egy jó erős feketekávé, de egy kis vaníliafagylalt vagy narancslekvár sem ronthatja el!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a hét evőkanál porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót. Jól összekeverjük az összes száraz alapanyagok.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját egy robotgéppel elkezdjük habosra verni. Folyamatosan elkezdjük hozzá adagolni az olajat, majd utána vizet és a rózsavizet is. Addig keverjük, amíg szép habos és könnyű nem lesz. A tojássárgájába belekeverjük az őrölt kardamomot és a sáfrányt is.
  3. A tojássárgájás keverékek összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal, belereszeljük a citromhéjat, jól elkeverjük és félretesszük a masszát.
  4. A tojásfehérjét szintén elkezdjük habosra verni. Amikor már kezd alakulni és megjelennek a buborékok, akkor folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a két evőkanál porcukrot, és teljesen keményre felverjük.
  5. A tojásfehérjét több részletben a tésztához adjuk, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük benne.
  6. A tésztát tortaformába öntjük, majd megszórjuk a tetejét durvára tört pisztáciával.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Én szárított rózsabimbóval díszítettem, de ez persze csak opcionális.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 142
elküldve: 10
receptkönyvben: 238
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
318 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fűszeres torta, keleti torta rózsavízzel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

243
finomliszt 18 dkg
porcukor 7 ek
sütőpor 1.5 teáskanál
1 csipet
tojás 3 db
porcukor 2 ek
víz 6 evőkanál
repceolaj 60 ml
citromhéj 1 citromból nyert
sáfrány 1 kk
kardamom 1 teáskanál
rózsavíz 1 teáskanál
sótlan pisztácia 10 dkg