r
Nosalty Logó

Tükörtojás süti KonyhaMalackától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Tükörtojás süti KonyhaMalackától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 740 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3700 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 180 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.2 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 740 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6081.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1353.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    342 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 3700 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Leszűrjük a barackokat. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, amiben a zselatint hagyjuk beduzzadni.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukrokkal. Hozzákeverjük a lisztet, a citromhéjat és a vajat.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon, tűpróba mellett világos barnára sütjük.
  5. Ha kész, hagyjuk hűlni.

A krémhez

  1. A túrót simára turmixoljuk a joghurttal, a maradék citromhéjjal, ízlés szerint édesítve.
  2. A tejszínt habbá verjük. A citromleves zselatint felmelegítjük. Hozzáadunk a tejszínből 1-2 ek-nyit, majd a többi habhoz keverjük, amit elegyítünk a túrós masszával. Ezt a kihűlt piskótára kenjük.
  3. A barack gömbölyű felének tetejét "leskalpoljuk", amit a még meg nem dermedt túrókrém tetejébe nyomunk.
  4. 2-3 órát hagyjuk a hűtőben hűlni, hogy megdermedjen.
  5. Kockára vágva kínáljuk, vagy ovális formával tojás alakúra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1539
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Ideális édesség Húsvétra, mind látványában, mind ízvilágában.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek