Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tükörtojás süti KonyhaMalackától

Tükörtojás süti KonyhaMalackától
Tükörtojás süti KonyhaMalackától
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ideális édesség Húsvétra, mind látványában, mind ízvilágában.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Leszűrjük a barackokat. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, amiben a zselatint hagyjuk beduzzadni.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukrokkal. Hozzákeverjük a lisztet, a citromhéjat és a vajat.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon, tűpróba mellett világos barnára sütjük.
  5. Ha kész, hagyjuk hűlni.

A krémhez

  1. A túrót simára turmixoljuk a joghurttal, a maradék citromhéjjal, ízlés szerint édesítve.
  2. A tejszínt habbá verjük. A citromleves zselatint felmelegítjük. Hozzáadunk a tejszínből 1-2 ek-nyit, majd a többi habhoz keverjük, amit elegyítünk a túrós masszával. Ezt a kihűlt piskótára kenjük.
  3. A barack gömbölyű felének tetejét "leskalpoljuk", amit a még meg nem dermedt túrókrém tetejébe nyomunk.
  4. 2-3 órát hagyjuk a hűtőben hűlni, hogy megdermedjen.
  5. Kockára vágva kínáljuk, vagy ovális formával tojás alakúra vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tükörtojás alakú sütemény, linzertészta barackkal, barackos süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

740
tojásfehérje 6 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 18 dkg
vaj 10 dkg
citromhéj 1 kk
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
joghurt 3 dl
porcukor 3 dkg
zselatin 1 ek
habtejszín 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
őszibarack konzerv 40 dkg