r
Nosalty Logó

Tükörtojás süti KonyhaMalackától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Tükörtojás süti KonyhaMalackától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.2 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6081.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1353.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    342 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 3700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Leszűrjük a barackokat. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, amiben a zselatint hagyjuk beduzzadni.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukrokkal. Hozzákeverjük a lisztet, a citromhéjat és a vajat.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon, tűpróba mellett világos barnára sütjük.
  5. Ha kész, hagyjuk hűlni.

A krémhez

  1. A túrót simára turmixoljuk a joghurttal, a maradék citromhéjjal, ízlés szerint édesítve.
  2. A tejszínt habbá verjük. A citromleves zselatint felmelegítjük. Hozzáadunk a tejszínből 1-2 ek-nyit, majd a többi habhoz keverjük, amit elegyítünk a túrós masszával. Ezt a kihűlt piskótára kenjük.
  3. A barack gömbölyű felének tetejét "leskalpoljuk", amit a még meg nem dermedt túrókrém tetejébe nyomunk.
  4. 2-3 órát hagyjuk a hűtőben hűlni, hogy megdermedjen.
  5. Kockára vágva kínáljuk, vagy ovális formával tojás alakúra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1555
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Ideális édesség Húsvétra, mind látványában, mind ízvilágában.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...