r
Nosalty Logó

Fanni-szelet - az amerikai favágó szelet

Kristyán Fanni
Fanni-szelet - az amerikai favágó szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

533
Kalória
8.5g
Fehérje
36.4g
Szénhidrát
40.4g
Zsír
66.7g
Víz
108.9g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    484.6 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3535 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    437 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    800.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 6404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A datolyákat beleáztatjuk 10-15 percre a forró vízbe, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát. A pihentetés után egy turmixgépbe összedaráljuk a keveréket.
  2. A vajat kikeverjük a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a tojásokat.
  3. Ezután jöhet bele a datolya összedarálva, majd a szitált liszt és egy csipetnyi só.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. Elkészülve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté a piskótát.

Krém

  1. A pekándiót 5-10 perc alatt 200 fokos sütőben, tepsire fektetve megpirítjuk, majd daráljuk össze kevés juharsziruppal.
  2. A habtejszínt verjük fel a csipet sóval és a habfixálóval, majd keverjük össze a krémsajttal. Ne mascarponét válasszunk, helyette inkább valamilyen erőteljesebb, sajtosabb ízvilágút.
  3. A krémet felezzük meg, az egyikhez adjunk hozzá egy csomag zselatinfixet, keverjük el jól, majd habzsákba töltve tegyük félre.
  4. A másik adaghoz adjuk hozzá a ledarált pekándiót, a juharszirupot majd ebbe is egy tasak zselatinfixet.
  5. Miután elkevertük, töltsük ezt is habzsákba, és nyomjuk rá az elfelezett piskóta egyikére. Torta spatula segítségével egyengessük el, majd helyezzük rá a másik piskótát.
  6. Hagyjuk 1-2 órát hűtőben pihenni, majd szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.
  7. Végezetül nyomjuk habzsákból a krémsajtos krémet a szeletek tetejére. Ízlésünk szerint nyomhatunk kis habcsókokat, vagy akár hullámos vonalat a sütemény egész tetejére.
  8. Díszítsük vékonyra szelt datolyadarabokkal, és pekándió morzsákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Datolya, pekándió és juharszirup. Milyen más nevet kaphatna ez a szelet, hiszen tökéletesen megidézi az amerikai favágók körüli jellegzetes ízvilágot. Bár elsőre borsosnak tűnhet, mégis érdemes elkészíteni, ha valamilyen kevésbé édes, mégis markáns süteményre vágyunk!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek