Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dorozsmai molnárponty

Dorozsmai molnárponty
Dorozsmai molnárponty
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen ettem egy ismerősömnél, és nagyon ízlett. Mivel a hal szálkáitól nagyon félek, nem mertem kipróbálni. Most jött el az idő.
Én édesvízi harcsából készítettem, ez teljesen szálkamentes, és kevésbé mocsárízű, ezért gyerekek is jóízűen fogyaszthatják. Nagyon jól sikerült.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a halat...és aki nem annyira.
Nem a hal ízét lehet kiérezni markánsan, ezért nem is kell elárulni, hogy abból van. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat tenyérnyi darabokra szeljük, sűrűn beirdaljuk, sózzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a gombapaprikást: A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk az apróra szelt hagymát, megpároljuk.
  3. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
  4. A megpuhult hagymára nyomjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a felaprított zöldségekkel félpuhára főzzük.
  5. Közben ízesítjük sóval, borssal, (ételízesítővel). Lisztes tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
  6. Kifőzzük a tésztát, közben a halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban szép világosbarnára sütjük.
  7. A kifőtt tésztát összekeverjük a gombás, lecsós szósszal. Egy kiolajozott tepsibe vagy tűzálló edénybe terítjük, a tetejére fektetjük a halszeleteket. (vagy két tésztás réteg közé tesszük)
  8. Tetejét meglocsoljuk kevés tejföllel, díszíthetjük paprika-, paradicsomszeletekkel is.
  9. Majd pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 43 101
elküldve: 15
receptkönyvben: 290
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lecsós rakott pontyszeletek, tepsiben sült ponty molnár módra

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sveny89
Sveny89 Sat, 2013-11-09 22:19

Köszönjük az ötletet!
Mi annyi változtatással csináltuk, hogy tészta helyett nokedli és csiperke helyett laskagomba!
Mennyei! ,)

Manyu1
Manyu1 Sun, 2012-01-15 17:08

Nagyon finom ez a recept, a családom imádta. Én harcsából készítettem (igaz az első harcsát Tibor macskám megette), de sikerült elkészítenem a második harcsa megsült!:)))

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2012-01-26 20:11

:))) Mindig mondtam, hogy a háziasszonyság is egy művészet...megmenteni az alapanyagokat gyerekektől, háziállatoktól ...az már művészet.
Nálunk a Frici névre hallgató cicám nem lopkod, sem a lányom Bodza kutyusa, ők csak kunyiznak.:)))
De a gyerekek...tőlük sok mindent félteni kell, főleg, ha felszeletelve, előkészítve látják. :)))
Üdv.: Éva

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-03-12 05:20

Ez valoban nagyon finom! En egyszer baratoknak keszitettem es mindannyiunknak nagyon izlett. Lassan mar egy eve volt, teljesen meg is feledtkeztem rola. En fustolt szalonnaval keszitettem, nagyon jo volt bele. Fannyt idezem: koszonom a felidezest!

Geleva
Geleva / Geleva Sat, 2011-03-12 09:50

Kedves Boribon!
Én köszönöm, hogy megerősítettetek abban, hogy finom és érdemes néha beiktatni az étrendbe.
Lehet, hogy nem volt egyértelmű a receptben, de én is füstölt szalonnát használtam.
Üdvözlettel: G. Éva

fanny
fanny Fri, 2011-03-11 13:57

Gratulálok ehhez a nagyon finom recepthez! Én ismertem ezt a receptet, szintén egy barátomnál ettem már nagyon régen. Akkor, többször elkészítettem szálkamentes halból, de évek óta eszembe sem jutott. Köszönöm, hogy felidézted! Mindenkinek csak ajánlani tudom az elkészítését, tuti siker!

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-03-11 14:08

Kedves fanny!
Köszönöm szépen, és örülök, hogy visszahoztam az emlékeket! :)
Remélem most már többször eszünkbe jut, mert nagy sikert aratott nálunk is. :)
Bár, már kértek azóta is, de mégsem lehet minden héten...:)
Üdvözlettel: G. Éva

1369
ponty 1 kg
csuszatészta 50 dkg
csiperkegomba 50 dkg
kolozsvári szalonna 15 dkg
tv paprika 2 közepes db
paradicsom 1 nagy db
hegyes erős paprika 2 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
zsemlemorzsa 20 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 625 g