Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc pontyfilé

Ínyenc pontyfilé
Ínyenc pontyfilé
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi ínyencség. Kényeztetve vagyok, a gyerekek pecázzák a halat, filézve kapom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket pucoljuk, a répákat karikázzuk, a krumplit, almát (héjával), hagymát kockázzuk.
  2. Mindezt egy tepsibe halmozzuk, megsózzuk.
  3. Ráfektetjük a zellerzöldet, a citromkarikákat, tetejére a szalonnacsíkokat.
  4. Olajjal és borral locsoljuk, alufóliával takarjuk és forró sütőben összepároljuk.
  5. 20 perc után kivesszük a sütőből, a zellerszálakat villával kiemeljük, és széthúzzuk az egészet, hogy a halnak helyet csináljunk.
  6. Középre fektetjük a halat, rátesszük a szalonnacsíkokat és rámerünk a zöldségből. Lehetőleg úgy, hogy minden szereplőből kerüljön a hal tetejére is.
  7. Visszatesszük a sütőbe (fólia nélkül), pár perc után takarékra vesszük a lángot.
  8. Megsütjük.
  9. Lyukas kanállal tálra szedjük a tepsi tartalmát.
  10. A visszamaradt szaftot lábasba öntjük, a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, borsot darálunk rá, összeforraljuk.
  11. 3 kanál zöldséges keveréket adunk hozzá, botmixerrel összeturmixoljuk.
  12. A halas-zöldséges halomra öntjük.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 24 516
elküldve: 4
receptkönyvben: 259
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-szalonnás pontyfilé, zöldséges pontyfilé sütőben

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-01-01 12:36

Kedves Ildikó!

Tyűha, ma ez lesz az ebéd (Bár ahogy az órát elnézem - mindjárt dél - lehet, hogy vacsi lesz belőle)
B.U.É.K.!

soroskovacs
soroskovacs Sat, 2010-09-04 09:32

Kedves Ildikó!
Ez a recepted(is)fantasztikus.Bár én több zöldséggel csináltam,és nem turmixoltam,hanem a sült zöldségekből szedtem ki bőven,és összerottyantottam tejföllel.Nagyon finom lett,és úgy döntöttünk a férjemmel,hogy ezt a zöldséges ragut bizony sűrűn el fogom majd készíteni,mert kiváló köret lehet akár egy rántott,akár egy sült husihoz.Köszönjük a receptet!!!
Üdv.:K. Anikó

738
ponty 80 dkg
burgonya 4 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
alma 2 db
citrom 0.5 db
zellerlevél 3 db
bacon 6 szelet
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
fehérbor 1 dl
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
bors 0 ízlés szerint