Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral

Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral
Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pontyból készült étel szintem minden karácsonyi asztalon helyet kap. Én most szakítottam a hagyományokkal, és egy igazán különleges, friss pontyfiléből készült ételt sütöttem. Aktív horgászként örömmel készítek a hagyományos alapanyagból valami lendületesen újat, finomat.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nagyon egyszerű étel, de mégis új dimenzióba emeli a pontyhúst.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vékonyan szórjuk meg a pontyfilé mindkét oldalát sóval és őrölt fekete borssal.
  2. 5 dkg vajat feldarabolunk egy sütőtál aljába, erre rakjuk rá a pontyfiléket.
  3. Megszórjuk magozott meggyel, mazsolával, vörös áfonyával a halat, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a felnegyedelt citromot. A babérlevél opcionális, erősebb, karakteresebb ízt ad. Aki ezt nem kedveli, hanem inkább a gyümölcsös ízvilágot részesíti előnyben, ők mindenképpen hagyják ki.
  4. Egy alufóliával letakarjuk a sütőedényt, és közepes fokozaton (gáz 4-es, villany 200 °C) kb. 25 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, majd feltekerjük maximum hőfokra a sütőt, és fedetlenül további 5 percig sütjük.
  5. Krémes burgonyapürével vagy sült zöldségekkel tálaljuk a filéket! Tálaláskor mindenképpen halmozzuk a halra a gyümölcsöket, és locsoljuk meg a maradék vörösboros szafttal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 389
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boldog Ági

Mióta szakács: 2015.08.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösborban sült pont, gyümölcsös hal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

614
ponty 40 dkg
vaj 5 dkg
meggybefőtt 15 dkg
mazsola 5 dkg
vörösáfonya 5 dkg
citrom 1 db
1 kávéskanál
fekete bors 1 kk
vörösbor 3 dl
babérlevél 1 db