r
Nosalty Logó

Diós marlenka tökéletes karamellel

Iluska
Diós marlenka tökéletes karamellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Karamellkrém

Krém

1599
Kalória
20.3g
Fehérje
184.2g
Szénhidrát
87.6g
Zsír
60.2g
Víz
144.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
102g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Karamellkrém

Krém

Összesen 1599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Karamellkrém

Krém

Összesen 9583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Karamellkrém

Krém

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    525.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4677.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1105.4 g
  • Cukor
    612 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3483 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 9583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy olyan nagyobb tálat válasszunk, amit vízgőz fölé tudunk tenni! A margarint, a mézet, a porcukrot és a tojásokat vízgőz fölött keverjük egybe.
  2. A szódabikarbónára öntsük rá a fél evőkanál 20%-os ecetet, pezsegtessük ki. Majd adjuk a mézes masszához.
  3. A lisztet adjuk hozzá, és gyúrjunk egynemű tésztát. Osszuk 6 egyenlő részre. Sütőpapíron minden lapot nyújtsunk kb. 35x24cm nagyságúra és süssük ki. Egy lapot 7-8 percig 180 C-fokon.
  4. Állítsuk össze a süteményt. Minden lapot kenjünk meg egységesen. A legfelső lapra is tegyünk krémet.
  5. A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és díszítsük vele a süteményt. A lapok puhulásáig tegyük hűtőbe, kb. 1 napra. Utána kínáljuk. Jó étvágyat!!

Karamellkrém

  1. A cukrot egy tálban felolvasztjuk. Mikor megfelelőnek látjuk, hozzáadjuk a vajat, amivel folytonosan 1 percig keverni kezdjük.(ezzel a karamell már nem barnul tovább!)
  2. Amikor a cukrot olvasztani kezdjük, közben a tej és tejszín keverékét odatesszük forralni. A vaj keverése után hozzáöntjük, az időközben forralt tejes keveréket.
  3. Visszatesszük a tűzre, és csendesen forraljuk, közben kavargatjuk. Mikor elég sűrű,(kb. 45 perc)levesszük a tűzről.
  4. Időnként keverjük meg, hogy szép sima krémünk legyen!! Hűvös helyre tesszük. Hetekig eláll!!

Krém

  1. A vaníliás pudingport elkeverjük a vaníliás cukorral. Felöntjük a tejjel, és egyfolytában keverve lassú tűzön besűrítjük.
  2. Kis hűlés után, hozzákeverjük a darált diót.
  3. Mikor langyos, akkor pedig a vajjal keverjük jól el.
  4. Aztán amikor teljesen kihűlt, a karamellel alaposan mixeljük össze. Masszív krémet fogunk kapni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 65 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24

A sütemény elkészítése nem bonyolult, itt a hosszabb idő a várakozás, hogy kellően megpuhuljon és végre felvághassuk!! A drágám megjegyezte, hogy ezt mindenkinek meg kell kóstolnia.... :-)))

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek