Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mákos bejgli lilla konyhájából

Diós-mákos bejgli lilla konyhájából
Diós-mákos bejgli lilla konyhájából
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom édesanyjától kaptam ezt a hihetetlenül finom bejgli receptet. Lefóliázva nagyon sokáig friss marad.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk, és hideg helyen 3-4 órát pihentetjük.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
  3. A dióshoz: a cukorból és vízből szirupot főzünk, és leforrázzuk vele a diót. Ezután belekeverjük a mazsolát, a morzsát és a citromhéjat.
  4. A mákoshoz: a cukorból és vízből szirupot főzünk, és leforrázzuk vele a mákot. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a reszelt almát. Mindkét tölteléket hideg helyre tesszük, míg teljesen ki nem hűl.
  5. Ha pihent a tészta, 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, megpakoljuk a töltelékkel és feltekerjük. Érdemes lemérni a tésztákat, mert súlyra kb ugyanannyi tölteléket kell beletennünk.
  6. A tekercseket kicsit meglapogatjuk és zsírozott tepsibe tesszük. Ezután megkenjük felvert tojással és fél órát meleg helyen hagyjuk, aztán újra megkenjük és hideg helyre tesszük, amíg a tojás meg nem szárad.
  7. Sütés előtt néhány helyen átszúrjuk hústűvel, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 152
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

k.lilla

Mióta szakács: 2012.11.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos bejgli, diós bejgli, mazsolás diós bejgli, almás-mákos bejgli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1183
finomliszt 100 dkg
margarin 20 dkg
sertészsír 15 dkg
cukor 8 dkg
tej 2 dl
élesztő 2 dkg
1 csipet
tojás 1 db
sertészsír 1 ek
cukor 22 dkg
víz 2 dl
dió 40 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 5 dkg
zsemlemorzsa 4 dkg
cukor 26 dkg
víz 2.5 dl
mák 40 dkg
mazsola 5 dkg
alma 1 db
citromhéj 1 citromból nyert