r
Nosalty Logó

Diós-mákos bejgli lilla konyhájából

k.lilla
Diós-mákos bejgli lilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

1183
Kalória
21.6g
Fehérje
136.6g
Szénhidrát
64.6g
Zsír
72.9g
Víz
28.1g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
56.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 14205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.5 g

Zsír

  • Összesen
    775 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    376 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16656 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    6740 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    2328 mg
  • Foszfor
    6302 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1638.6 g
  • Cukor
    679 mg
  • Élelmi rost
    145 mg

Víz

  • Összesen
    874.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1217 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1317 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 14205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk, és hideg helyen 3-4 órát pihentetjük.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
  3. A dióshoz: a cukorból és vízből szirupot főzünk, és leforrázzuk vele a diót. Ezután belekeverjük a mazsolát, a morzsát és a citromhéjat.
  4. A mákoshoz: a cukorból és vízből szirupot főzünk, és leforrázzuk vele a mákot. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a reszelt almát. Mindkét tölteléket hideg helyre tesszük, míg teljesen ki nem hűl.
  5. Ha pihent a tészta, 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, megpakoljuk a töltelékkel és feltekerjük. Érdemes lemérni a tésztákat, mert súlyra kb ugyanannyi tölteléket kell beletennünk.
  6. A tekercseket kicsit meglapogatjuk és zsírozott tepsibe tesszük. Ezután megkenjük felvert tojással és fél órát meleg helyen hagyjuk, aztán újra megkenjük és hideg helyre tesszük, amíg a tojás meg nem szárad.
  7. Sütés előtt néhány helyen átszúrjuk hústűvel, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Párom édesanyjától kaptam ezt a hihetetlenül finom bejgli receptet. Lefóliázva nagyon sokáig friss marad.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...