Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos bejgli

Mákos bejgli
Mákos bejgli
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni karácsonyi bejgli most máktöltelékkel.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt a 0,5 dl langyos tejbe morzsoljuk, majd a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut.
  2. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukrot, vaníliás cukrot hozzáadjuk. Ezután az élesztővel, a tojássárgájával, 0.5 dl rummal, a tejföllel, 1 citromhéjjal és a sóval összegyúrjuk. Letakarva, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. A máktöltelékhez, a mákot a cukorral, mazsolával, 2 db citrom reszelt héjával, 1 csomag vaníliás cukorral meg az 1 dl rummal összegyúrjuk.
  4. Másnap a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és meglisztezett gyúrólapon, egyenként kb. 3 mm vékony, tepsi hosszúságú téglalappá nyújtjuk.
  5. Máktöltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk, és margarinnal kikent tepsibe rakjuk. A négy rúd pontosan elfér a nagy tepsiben.
  6. 2 tojássárgájával lekenjük, bő fél órán át pihentetjük, ezután újból lekenjük. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C), kb. 1 órán át sütjük. Ha időközben túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 614
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tesco

Mióta szakács: 2018.12.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

máktöltelékes bejgli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1085
1 tk
friss élesztő 5 dkg
tej 0.5 dl
cukor 3 tk
rétesliszt 50 dkg
finomliszt 50 dkg
margarin 50 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 30 dkg
tojássárgája 6 db
rum 0.5 dl
tejföl 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
mák 40 dkg
porcukor 20 dkg
mazsola 20 dkg
citromhéj 2 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
rum 1 dl
tojássárgája 2 db