Nosalty Logó

Bejgli koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Bejgli koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 569 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4539 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 413 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 569 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1127 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 4539 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 413 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Késes betétű robotgépbe tesszük a tészta hozzávalóit (élesztőt is, amit nem kell előre felfuttatni!), és addig járatjuk a gépet, míg a tészta össze nem áll. A tésztacipót letakarjuk, és kb. 20 percig pihentetjük.
  2. Zsírpapírt terítünk egy nyújtódeszkára, és a cipót téglalapformára nyújtjuk. Könnyen dolgozhatunk, ha egy másik sütőpapírt terítünk a tésztára, és így nyújtjuk (a deszkát és a nyújtófát ne lisztezzük!).
  3. A téglalap alakú tésztát kenjük meg baracklekvárral, (hintsük meg porcukorral), szórjuk meg a citromhéjjal és fahéjjal elkevert dióval.
  4. Két szélét és túlsó végét hajtsuk be kb. 1 cm vastagon, majd tekerjük fel a tésztát (a vége alulra kerüljön).
  5. A sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsibe, majd a hosszú bejgliből hajlítsunk óvatosan egy koszorút, nyomkodjuk össze az illesztést. Kb. 2 cm-ként vagdossuk be a tésztát a kör külsejétől indulva, csak egy kis részt ne vágjunk át. Az így kapott szeleteket fordítgassuk óvatosan ki és be.
  6. Kenjük le tojássárgával, majd hagyjuk, hogy hideg helyen rászáradjon. Ekkor kenjük le tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2895
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az idén sütöttem először bejglit az ünnepekre, mert most találtam rá a számomra legszimpatikusabb receptekre. Koszorúformára kihajtogatott szeletei több okból is praktikusak: mutatósak, és így biztos nem kell attól félni, hogy sülés közben kihasad a bejgli és csúnya lesz. A túl tömény, főzött töltelékeket sem kedvelem, így ez az egyszerű megoldás nagyon megtetszett. A tészta és a töltelék receptjét kedvencem oldalán találtam, köszönet érte Limarának. A koszorúra formázott bejgli ötletét pedig egy közösségi oldalon láttam meg. Bár az idén már gondolom senki sem tud bejglire gondolni, de az elkövetkező években még jól jöhet egy ilyen recept!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Ügyes, guszta, finomságos ez a bejglid.:-O

Mignon

Köszi kedves Éva-Anyóca, aranyos vagy! :) Talán 1 év múlva sikere is lesz a receptnek! ;)) Szép napot neked: Mignon

Éva-Anyóca

Kedves Mignon! Hát igen, most így karácsonyozás után..( kissé túléve magunkat :-((( ebb?l is kicsit, meg abból is kicsit, és máris sokkkk , amit ettünk :-(( ) , - kissé nem akaródzik a bejgli sütése, de ki tudja, viszont az tuti, meg fogja érni kipróbálni idén karácsony el?tt, illetve karácsonyra.:-O Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.