r
Nosalty Logó

Diós-gombás toastkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Diós-gombás toastkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 364 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1451 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 364 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 1451 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk egy nagyobb gézlapot,és óvatosan öntsük bele a joghurtot. Agézlapot akasszuk fel egy olyan helyre, aholkicsöpöghet belőle a nedvesség. A joghurtot 1-1,5 órán keresztül hagyjuk felakasztva, amíg a nedvesség tartalmánaka felét el nem veszíti.
  2. Vágjuk fela csiperkegombát apró szeletekre.
  3. A lisztet a szárított őzlábgombával kávédarálóban daráljukpor finomságúra.
  4. A diót aprítsuk fel durvára.
  5. A vöröshagymát,a fokhagymát és a petrezselymetvágjuk fel finomra.
  6. Az őzlábgombás lisztet keverjük bele az előzőleg lecsöpögtetettjoghurtba.
  7. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd öntsük bele a hagymát és a fokhagymát. Dinszteljük a hagymát addig, amíg üveges nem lesz.
  8. Ekkor adjuk hozzá a felvágott csiperkegombát. A gombát pároljuk addig, amíg puha nem lesz.
  9. Ekkor mehet bele a durvára vágott dió, a cukor, az ételízesítő és a petrezselyem. Egy kis ideig főzzük még.
  10. Az elkészült gombasalátába öntsük bele a lisztes-őzlábgombás joghurtot, és forraljuk fel.
  11. A krémnek kenhető állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel lehet higítani. Ha túl híg lenne, egy kis tejbe kevert liszttel lehet besűríteni.
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16016
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 09.

Ajánló

Uzsonnára, reggelire is kiváló. A joghurt savanykás íze jól harmonizál a pirított toast kenyérrel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy orosz oldalon találtam meg a joghurtos gombás toast krém receptjét, ami nagyon megtetszett. A szárított őzlábgombát ledarálva megéreztem a kellemesen diós illatot, ezért csavartam az eredeti recepten egyet, és az aprított diót is a krémhez kevertem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek