Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Melegszendvicskrém

Melegszendvicskrém
Melegszendvicskrém
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (59)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A massza előre elkészíthető. Amikor jönnek a vendégek csak a sütőt kell bemelegíteni és az előre felszelt kenyeret megkenni.
Kamasz gyerekek is nagyon tudják díjazni, ha ilyen szendvics kerül az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Baráti beszélgetésekhez, borozgatáshoz, sörözéshez kiváló.
Sütőpapírral feltétlen béleljük ki a tepsit, mert ha itt-ott lecsurog kicsit a massza, nem fog gondot okozni a mosogatás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, és miután lehűtöttük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A parizert 3-4 mm-es kockákra felaprózzuk.
  3. A tejfölt elkeverjük a mustárral és a majonézzel, valamint a vegetával.
  4. A sajtot lereszeljük, 1/4 részét félretesszük, amivel a szendvicsek tetejét fogjuk megszórni.
  5. Az összes hozzávalót jól összekeverjük és kb 4 mm vastagon ráhalmozzuk, rákenjük a kenyérszeletkékre, végül megszórjuk a félretett sajttal.
  6. Előmelegített, forró sütőben 200 C°-on addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
  • elkészítettem: 260 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 298 053
elküldve: 78
receptkönyvben: 4 721
elkészítve: 220/254
Facebookon megjelent: 3

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

parizeres melegszendvicskrém, melegszendvicskrém parizerrel

Hozzászólások (59)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

havaha17
havaha17 Sat, 2016-03-19 16:36

Nagyon guszta, elmentettem, meg fogom csinalni. De kar etelizesitövel mergezni...

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-02-21 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-02-20 03:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sulciv
sulciv Thu, 2016-02-04 09:25

Nagyon köszi a receptet, kicsit megbolondítottuk lilahagymával, így isteni könnyed vacsora lett belőle!

kisskriszta
Kisskriszta / kisskriszta Tue, 2015-04-28 20:23

Rácson sütöttem és ami lecsöpögött, ráégett a sütő aljára... De ezért megérte telefüstölni a konyhát :D két szál újhagymát is vágtam bele és ilyen finom melegszendót még nem ettünk ezelőtt! Köszönjük :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-02-20 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gabiiri
gabiiri Wed, 2014-07-30 10:25

En szoktam meg savanyuuborkat is bele tenni meg fustolt szalonnat

shoshanna
shoshanna Thu, 2014-04-03 19:07

Ma elkészítettem a családnak. Nagyon oda voltak érte igaz véletlenül kicsit változtattam rajta mert fejből csináltam (elromlott a számítógépem) LOL de nem reklamáltak :) nagyon köszönöm, hogy megosztottad

Nagy né Edit
Nagy né Edit Fri, 2014-03-21 20:19

Nagyon finom, nálunk ezt a meleg szendvicskrémet gyakran kell készíteni,de a tojást nem szeretik ezért azt kihagyom,de viszont egy apróra vágott lila hagymát teszek bele. Így is nagyon ízletes !

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-03-21 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dysa
dysa Wed, 2014-01-22 13:43

Szüleimnek készìtettem el! Isteni finom volt! Anyukám egyből el is kérte a receptet! :) (Én még plussz raktam rá házikolbászt is.)

Évipeti
Évipeti Sat, 2013-11-16 15:13

Most készítettem el...nagyon ízlik!! :)
Egyszerű és nagyszerű!
Köszi az ötletet kedves Muci! :)

szilvana
szilvana Sat, 2013-02-09 04:58

Köszönöm ezt a finom receptet! A születésnapra készítettem el, mindenkinek nagyon ìzlett :-)

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2013-01-06 09:01

De jó!!! Ez én is ismerem! Keresztszüleimnél ettünk mindig ilyet! (és készítettük aztán mi is sokszor :) Mi szoktunk egy kis májkrémkonzervet is az alapba tenni, ill. ez a krém mindenféle maradék felvágottat, kolbászt elnyel. Én nagyon szeretem, ha van benne 3-4 szelet apróra szelt kolbász is. Szuper, hogy fent van az oldalon ez a recept :) És hidegen is nagyon finom!!!

ren1016
Zsivike / ren1016 Wed, 2013-01-02 21:38

Nagyon finom lett:-) :-) :-) csak a parizelt ledaraltam es igy kremesebb lett, minden mast ugy csinaltam, ahogy irva volt:-)

Szuszo
Szuszo / Szuszo Fri, 2012-07-27 12:20

Kedves Muci!

Őszintén szólva, elsőre nem tetszett a recept, de felkeltette az érdeklődésem a sok pozitív vélemyény.
Tényleg nagyon finom, mindenkinek nagyon ízlet.
Még jó hogy dupla adagot csináltam belőle :)
Köszi

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-07-27 17:38

Kedves Szuszo !
Örülök, hogy kipróbáltad és mindenkinek ízlett .
Üdv.: Muci

zsuzsamama
zsuzsamama Tue, 2014-03-25 15:17

Kedves Muci!
Családom is nagyon kedveki a házilag készített melegszendvicskrémet.
Én egy kicsit másképp szoktam elkészíteni.
Egy igen régi szakácskönyv receptjét próbáltam ki amely bejött családomnak.
Én nem párizsit használok a krémhez, hanem maradék husokat. (a párizsi ki tudja miből készül és családom sem díjjazza)
A megmaradt főtt - rántott - sült - főtt füstölt husokat és a huslevesből megmaradt zöldségeket összegyűjtve lefagyasztom.
Amikor kellő mennyiség jött össze, az egészet ledarálom.
Kb. úgy fűszerezem, ahogyan Te, de teszek még bele feketeborsot, majorannát, apróra vágott vörös, vagy lila hagymát, de sajtot nem. Azt a tetejére szórom, bőven. Sőt még majonézet sem teszek bele.
Próbáld ki, szerintem finom és a családi kasszán is spórolni lehet.
További jó főzicskélést.
Üdv. Zsuzsa.

nettunderke
nettunderke Mon, 2012-02-20 18:20

Megcsinaltam; igaz sonkaval; majonez nem volt itthon; de igy is nagyon finom lett. koszike.

Tristi
Tristi Tue, 2011-11-29 07:53

Hüü,de finom volt:)Sokkal szaftosabb,mint az "egyszerü" melegszendvics.Kockákra vágott zöldpaprikával dúsitottam.

hinta6
hinta6 Sat, 2011-10-15 13:41

Ma elkészítettem,és nagyon finom,laktatós.Köszi a receptet!!!

lottchen
lottchen Tue, 2011-08-09 12:19

Köszönet a receptért, nagyon finom, sokszor elő fog még kerülni nálunk is. :)

hraurie
hraurie Tue, 2011-07-12 13:59

Nagyon jó recept! :) Megcsináltam most, ebédre. Azt hittem, kevés lesz, így 3 tojással csináltam, és még bőven maradt is :) Parizer helyett kockasajtot tettem bele, így kicsit vegetáriánusosabb, de finom! :D

Köszi a tippet!

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-07-05 15:30

Szia " fokhagymagerezd " !
Remélem apánál is sikert aratsz vele.
Üdv, : Muci

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Mon, 2011-07-04 17:51

Nagyon finom ez a recept! Megcsináltam ma uzsonnára, és osztatlan sikert aratott nálam, és a kisfiamnál is. Alig várjuk apát munkából, hogy ő is megkóstolhassa! Köszi!

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-03-22 17:40

Kedves "cristhy " !
Köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy ízlett.
Üdv : Muci

cristhy
cristhy Mon, 2011-03-21 21:04

Ez nagyon finom lett, így ahogy van!
Akár magában /sütés nélkül/ is megállja a helyét!
Köszönöm:D

vjeanette
vjeanette Mon, 2011-03-07 11:16

Nagyon finom! A tojást kihagytam belőle. Tejfölből, majonézből egy kicsivel többet használtam, és megbolondítottam még egy kis fokhagymakrémmel. Mondanom sem kell, hogy mind elfogyott.

kecsandi
kecsandi / kecsandi Tue, 2011-02-22 23:58

Ma a reggeliből megmaradt kockára vágott sonka, trapista sajt, paprika, uborka, főtt tojás. Ezeket beledobtam a turmixba póréhagymával, 3-4 evőkanál natúr vajkrémmel, megsóztam, megborsoztam, darabosra turmixoltam és így kentem kenyérre, szórtam még reszelt sajtot rá és megsütöttem! Isteni volt! Legközelebb teszek bele mustárt is és majonézt is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-21 19:37

Köszönöm szépen:)

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-02-21 17:49

Szia Nittyke !
A tojást nyugodtan kihagyhatod, ha nem szereted, anélkül is finom.
Üdv.: Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 22:38

Ez nagyon gusztusos:) A tojást nem lehetne kihagyni belőle,mert én nem igazán szeretem?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-29 00:33

bocsi. Én a húskrémbe nem keverek sajtot, csak a tetejére szórok elég "bőven".Az első hozzászólásomban az utolsó előtti, előtti mondatban szóismétlésem van, a második használok szó helyet teszek, vagy csepegtetek a helyes szó.
Nálam a húsmassza alapösszetevői:olcsó virsli vagy párizsi keverve füstölt hússal, főtt tojás 1/2kg húshoz 4-6 db(villával szoktam összetörni), vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, mustár, tejföl vagy tejszín (nem kell sok), s különféle fűszerek (ma már itt vannak az ízvarázsok, olajok...). Többi adalék egyéni ízlés szerint. Van, hogy a tejes dolgok helyett paradicsompürét használok.
Nos elég a szövegelésemből, sikeres "alkotást", fogyasztást!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-29 00:05

Melegszendvics hűvös, ill. hideg időben igen ízletes, ha a hús 1/3 vagy 1/2 mennyiségben füstölt (akár csülök, akár lapocka, oldalas, sonka), vagy szerényebb kltség mellett füstölt ízesítésű só használatával készül, 1-2 kanál tejföllel lazítva, 1-2 kanál vajjal (nem margarin!!!!!!!) "selymesebb, lágyítottabb a
húsmassza. Lehet nyers májat is "belekaparni", gombával megbolondítani, a kreativitás nem ismer határokat. Én 1976.szilveszterén készítettem másodszor 8 fő részére 2 db tepsivel, ami 1 órán belül
elfogyott, s este 7 órakor -közkívánatra- neki kellett látnom újabb adag készítéséhez.........Képzelhetitek,
még 6-7 tepsire valót összehoztam, de cifrázva, az alapanyagkészletek függvényében.
Egyébként én majonézt sosem, csak mustárt használok, 2-3 éve megsült kenyérre szójaolajat használok
kábítószerként. Úgy tudom, a majonézt nem szabad melegíteni (szalmonella?!!?!!????)
Köszönöm, hogy elolvastátok, sikerélményt az elkészítésben, jó étvágyat a fogyasztáshoz!!!!!!!!

dilyakocka
dilyakocka Tue, 2010-06-22 22:49

hmm ez isteni lett, most "tesztelték" a fiúk! :) :) én megbolondítottam még egy kis fokhagymával, és fantasztikusan fini lett! köszönjük szépen ezt a receptet! :)

dilyakocka
dilyakocka Tue, 2010-06-22 22:48

hmm ez valóban isteni volt, most "tesztelték" a fiúk!! :) én megbolondítottam még egy kis fokhagymával, fantasztikusan fini lett! köszönjük a receptet! :)

radica947
radica947 Tue, 2010-06-15 16:05

Sziasztok, csak egy ötlet, gyorsabb, ha a parízert almareszelőn, vagy a nokedli szaggató hátulján lereszeled. Én úgy szoktam felturbózni, hogy a megkent szeletek tetejére 1x1 cm-s paprika,MZKR paradicsom kockákat teszek, tetejére pedig kis csík bacont, ami ropogósra sül. Talán ez is izleni fog, nálunk nagy kedvenc.25 dkg márványsajt,/ha nagyon nem szeretitek, akkor juhtúró/, 15 dkg tehéntúró, közepes fej hagyma /lehet újhagyma is/ és 5 dekányi füstölt szalonna apróra vágva, 1 tojás, hogy összefogja, izlés szerint mustár, tejföl, piros arany /vagy házilag eltett darált paprika/ Ezt összekutyulni, kenyérre kenni, sajttal megszórni és megsütni. Nagyon finom!!!!!!

495
párizsi 25 dkg
sajt 20 dkg
tejföl 2 dl
mustár 1 tk
majonéz 1 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
tojás 2 db