Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csirke

Diós csirke
Diós csirke
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű ebédet szerettem volna készíteni, ami ugyanakkor különleges is. Ez lett belőle. Nagyon finom, eltér a megszokott ízektől.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyából, a tejből és a vajból burgonyapürét készítünk, majd egy hőálló tál aljába helyezzük a felét.
  2. A vöröshagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a húst, az áttört fokhagymát, a sót, a borsot és a szerecsendiót.
  3. A megsült húst a pürére simítjuk, majd a burgonya másik felével befedjük.
  4. Erre kerül a dió ízlés szerint, majd a reszelt sajt.
  5. Végül sütőben rápirítjuk a sajtot.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 387
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Erchy

Mióta szakács: 2010.04.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell burgonya-ágyon dióval,csirkemell burgonyapürével és dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 60 dkg
tej 1 dl
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 15 dkg
dió 5 dkg