Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis tarja Mártitól

Tepsis tarja Mártitól
Tepsis tarja Mártitól
130 perc / előkészület: 40 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám tepsis krumpliját terveztem be, de kiderült, hogy férjem beszerzett egy kis friss tarját (ha nincs mangalica, természetesen finom "sima"  tarjából is). Tepsis krumplis tarja lett belőle, gyuvecses beütéssel. Most készítettem először, de már fel is került a "családi receptlistára", mert bár az öndicséretet gyakorolni nem ildomos, de tényleg nagyon finom lett!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Friss erős paprikát és rozskenyeret kínálunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, gyengén besózzuk, borsozzuk, vékonyan bekenjük a paprikakrémmel. Pihentetjük, majd forró olajban elősütjük (3-3 perc oldalanként). Egy tányérra szedjük őket. A levet, amit sütés közben ereszt, megtartjuk.
  2. Meghámozzuk a krumplit, megmossuk, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát tisztítjuk, félbevágjuk, és hajszálvékonyra felkarikázzuk, a paprikát és a paradicsomot szintén.
  3. Három vékony szelet kolozsvári szalonnát (ca. 10 cm hosszú, 5 cm széles) lefektetünk a tepsibe. A főzőplatnin picit megolvasztjuk. Megrakjuk egy sor krumplival, erre a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot rétegezzük. Befedjük az egészet az elősütött tarjaszeletekkel. A maradék krumplit rárakosgatjuk a húsra, sózzuk, borsozzuk.
  4. A félretett, elősütött húsok levét összekeverjük a tejföllel, és ráöntjük a rakottas tetejére. Pici vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben pároljuk. Miután minden finoman megpuhult, eltávolítjuk a fóliát, és addig sütjük tovább, amíg a teteje zsemleszínűre nem pirult. Ez idő alatt a felesleges lé is elpárolog annyira, hogy finom rövid szaftot kapunk.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 44 754
elküldve: 9
receptkönyvben: 480
elkészítve: 36/38
Facebookon megjelent: 2

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis hús, rakott tarja, tarja krumplival

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2017-06-03 19:24

Köszönöm a visszajelzest, es nagyon örülök, hogy izlett!

Üdvözlettel, Marti

tritrek
Lajos / tritrek Fri, 2015-10-09 18:26

Elkészítettem, 3x adagban, viszont tejföl nélkül - így is fennséges lett, köszönöm a receptet!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2015-10-10 11:21

Nagyon szivesen! Köszönöm a visszajelzest, es örülök hogy izlett!

Üdvözlettel: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2015-03-05 16:32

Nagyon örülök, hogy tetszik a receptem, köszönöm szepen a kiemelest!
Üdvözlettel: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-12-02 19:47

Piros Arany - csemege. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a hozzavalok leirasanal nem lehet "marka neveket" beirni. Üdv.: Marti

663
mangalica tarja 50 dkg
kolozsvári szalonna 30 g
burgonya 3 db
vöröshagyma 1 kis fej
paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
paprikakrém 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 3 ek