Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-barackos sütemény

Diós-barackos sütemény
Diós-barackos sütemény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szabadságom felét nagyszüleimnél töltöttem, Hatolykán, mondanom sem kell, nagyon jó dolgom volt!:) Ezt a süteményt akkor készítette mama. Ebből az adagból igazából két tepsi sütemény készült, ahhoz ami a képen van, csak 1/3 adag kell a tésztából, de a 4 tojássárgáját nem igazán lehet harmadolni :D Így csak az egyikről van fotó, de leírom mindkettőt. A képen a piskótás látható.

hozzávalók / 10 adag

Az első réteghez

A második réteghez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük az első réteget: az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és kevés tejet adunk hozzá, hogy könnyű tésztát kapjunk.
  2. Pihenni hagyjuk fél órát.
  3. Három cipóba osztjuk, három lapot nyújtunk belőlük.
  4. Az első lapot meghintjük zsemlemorzsával, szorosan egymás mellé rárendezzük a fél barackokat, megszórjuk cukorral, leborítjuk a második cipóból nyújtott lappal, 20 percig pihentetjük és kb. 40 perc alatt megsütjük.
  5. A harmadik cipóból nyújtott lapot is sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük vékonyan baracklekvárral, megszórjuk a cukros darált dióval, erre is, nem annyira szorosan, félbevágott barackokat helyezünk. 
  6. Erre elkészítjük a piskótatésztát: A megmaradt 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, egyenként hozzáadjuk a cukrot, 3 tojássárgáját, végül egyenként hozzákanalazzuk a 7 ek lisztet is.
  7. Az így kapott piskótamasszát ráöntjük a tepsiben levő barackos rétegre, és megsütjük.
  8. Mikor kész van, tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 455
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós-lekváros piskóta, diós-lekváros sütemény, sárgabarackos-lekváros-diós süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

825
finomliszt 100 dkg
tojássárgája 4 db
disznózsír 10 dkg
margarin 10 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 dl
1 csipet
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 4 db
finomliszt 7 evőkanál
cukor 7 ek
zsemlemorzsa 2 ek
sárgabarack 50 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
dió 10 dkg
cukor 2 ek