Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bicikli szelet

Bicikli szelet
Bicikli szelet
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű süti. Nem drága és egy nagy tepsivel van belőle.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimasszához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk és 6 egyenlő részre osztjuk.
  2. Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, baracklekvárral lekenjük és cukrozott darált dióval megszórjuk. Szorosan feltekerjük.
  3. Egy nagy tepsibe beletesszük a 6 feltekert rudat úgy, hogy 1 ujjnyi rés legyen köztük.
  4. Elkészítjük a csokismasszát: a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, tejet és végül a sütőporos lisztet.
  5. A masszát a rudak tetejére öntjük.
  6. A tetejére olvasztott étcsokit és fehér csokit teszünk, és villával elhúzkodjuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 62 531
elküldve: 95
receptkönyvben: 1 096
elkészítve: 42/86
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós bicikli szelet, diós sütemény, biciklis szelet

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eva_sweet
eva_sweet Sun, 2015-02-01 09:04

A tegnap elkeszitettem a sutit,rudacskak utana ra a csokimassza es be a sutobe,nem rossz a recept csak a mi izlesunk szerint tobb cukor kene bele mert egyaltalan nem edes,de amugy nem rossz es jol mutat nagyon.

csilona
csilona Sat, 2013-01-19 20:26

Érdemes volt megsütni,nagyon finom lett.Elkészítése könnyebb volt mint a két kerék melletti szeletelés.Elég sok kerék lapos lett,legközelebb megjelölöm,hogy hol kell vágni.Még egyszer köszönöm a receptet!

nagyi50
nagyi50 Wed, 2012-11-21 08:26

Mivel szeretek kisérletezni, biztos el fogom készíteni ezt a süteményt. Kicsit munkás, de a végeredmény tetszetős. Tudom mindeki volt kezdő de a recepteken mindig ott van a sütési idő, sütési hőfok. A figyelmes olvasás és persze egy kis rutin elég a sütemény elkészítéséhez.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2012-11-05 17:32

Hmm, egy tuti jó, és mutatós recept és csak most került a "kezem ügyébe", de hát így jár az aki augusztusban net nélküli nyaralásra megy :D Mentve :)

cékla
cékla Sun, 2012-10-21 10:26

Megsütöttem a múlt héten. Nagyon mutatós és finom lett. Tartottam, hogy a rudacskák nem fognak átsülni, de tökéletesek lettek. Köszönöm a receptet, K.

toovi
toovi Wed, 2012-10-17 17:00

Azt szeretném megtudni, hogy akkor most törik az a linzertészta vagy sem??? A hétvégén mindenképpen meg akarom sütni! Már most is csurog a nyálam érte... :)

csahebo
csahebo Mon, 2012-10-15 18:31

Helló!

Nekem tört a linzertészta, a fenti arányok helyett inkább a 30 dkg liszt, 20 dkg Rama, 10 dkg cukor, 1 sütőpor, 1 tojás összegyúrását javaslom. Az tutira nem fog törni. Amúgy nem nehéz elkészíteni.

Mara49
Mara49 Sun, 2012-09-30 15:51

Nagyon finom sütemény, gyorsan fogy mindenkinek ízlik.

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Tue, 2012-08-21 10:30

Én is megsütöttem. Isteni lett. Mindenki rávetette magát. A fiam aki kamionos úgy kellet félre tenni neki, nehogy, elfogyjon mielőtt elcsomagolom az ő részét. Én nem vontam be csokival, mert ilyen melegben a fiam nem szereti, ha valamilyen máz van a süteményen, mert akkor olvad.

suzyann
suzyann Sat, 2012-08-18 14:15

Sziasztok!
Én is ma sütöttem meg a bicikli szeletet. Annyi különbséggel. hogy én még a 4 tojás kimaradt fehérjéjét /kb. 10 dkg porcukorral felvertem habbá/ is rátettem a sütés utolsó 5 percében . Addig sült amíg szép rózsaszínű nem lett a tetején a hab.Amikor már teljesen kihűlt, akkor csurgattam rá a felolvasztott étcsokit, és még hogy megfejeljem az egészet, három kanál kristálycukrot is felolvasztottam /karamellizáltam /, amit szintén rácsurgattam a süti tetejére. Szuper lett.

zebulon
zebulon Fri, 2012-08-17 20:30

Éppen most lettem kész vele. A kisebbik lányom aki igen válogatós két szeletet is megevett belőle egymás után.Először elkészítettem a rudakat,tepsibe tettem, majd ráöntöttem a csokimasszát és az egészet egyszerre sütöttem meg.Finom lett.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-08-17 11:51

Csilla, nagyon érdekes és mutatós a sütid. Én értem, hogyan kell megsütni. Mivel a második masszában is van liszt a kettőt együtt kell sütni. A csokit meg a végén. Én így gondolom, de még visszatérek a válaszra. Piroska

anyamamci
anyamamci Fri, 2012-08-17 07:23

Sziasztok,én is a válaszra várok :( de szerintem mindenképpen a massza ráöntése után kell sütni és a csokikat már a megsült sütire öntjük rá és hütőben hagyjuk a csokit megkeményedni a tetején,én így készítem el ma..:)nem várok tovább :)

libaláb
libaláb Fri, 2012-08-17 07:18

Értelemszerűen a tepsibe helyezés és masszaöntés után kell kisütni, ott van a hőfok, ott van a sütési mód is. Feltételezem, hogy miután kisült, akkor jön rá az olvasztott csoki.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-08-16 21:16

Köszönöm, guszta, a neve is jópofa, biztos finom is, azért az előttem szólók kérdéseire való választ megvárom, és úgy lesz majd elkészítve.:-o
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

kicsivakond
Kisvakond / kicsivakond Thu, 2012-08-16 20:23

Jópofa sütinek látszik, de azon kívül, hogy mikor sütöd, arra is kíváncsi lennék, hogy kb. mekkora tepsiben?
Köszönöm

kagika74
kagika74 Thu, 2012-08-16 20:02

:-) Látom, mindenkinek ugyanaz a kérdés jutott eszébe!:-)

Tündi78
Tündi78 / Tündi78 Thu, 2012-08-16 19:33

Szia!
Ez nagyon tetszik,csak a sütésmódot elfelejtetted leírni.Kérlek javíts ki mert szeretném elkészíteni! :)
Köszönöm Tündi78

wuff23
wuff23 Thu, 2012-08-16 19:32

én is ezen morfondíroztam, de talán a masszaöntés után...

kivike
kivike Thu, 2012-08-16 21:16

Jaja, nekem is ez tűnik a leglogikusabbnak, remélem, a recept gazdája hamarosan választ ad. Amúgy nagyon szép sütemény, gondolom ízre leginkább a zserbóra emlékeztet a diónak meg a baracklekvárnak köszönhetően.

1583
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 1 ek
tejföl 1 ek
tojássárgája 4 db
dió 20 dkg
cukor 1 ek
sárgabaracklekvár 10 dkg
tojás 3 db
cukor 25 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
étcsokoládé 5 dkg
fehér csokoládé 5 dkg