Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós lepény

Diós lepény
Diós lepény
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól tanultam ezt az egyszerű, de finom süteményt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,és félretesszük.
  2. A tojás sárgáját  felverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a darált diót, végül a felvert tojásfehérje habot.
  3. A tésztát két részre osztjuk,kinyújtjuk az egyiket jó vékonyra (kb. 3mm), és kivajazott tepsibe tesszük.
  4. Ráöntjük a diós krémet, kinyújtjuk a másik tésztát, és ezt pedig a diós krém tetejére tesszük.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 20 680
elküldve: 9
receptkönyvben: 259
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós süti, diós szelet, süti dióval

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zafirov
zafirov Thu, 2012-08-16 09:23

Hát valahogy ebben a receptben nekem semmi sem stimmelt. Ha csak a megadott liszt mennyiséget tettem volna bele, akkor irány a kuka, /pedig tejet sem raktam bele/ mert egy ragacsos valami lett belőle. Dupla liszttel már teljesen jó volt. Ami a tölteléket illeti hát az meg olyan száraz lett, hogy csak lekvárba mártogatva lehetett megenni. Sajna nem ez lesz a kedvenc diós sütink :-((

Jucci
Jucci / Jucci Thu, 2012-08-16 13:34

Nem tudom,mitől lett ragacsos a tésztád,én évek óta így sütöm,én is így kaptam a receptet.
Tényleg tippem sincs miért nem jó a tésztád.
Viszont a töltelék csak akkor lehet száraz ha túlsütöd.Ha keveset van a sütőbe akkor ragacsos lesz.
Üdv.:Jucci

Ancsi7
Ancsi7 Mon, 2012-03-05 09:43

Szia Juci! :o)

Köszi a receptet,nagyon fincsi volt! Szinte észbe sem kaptam és már el is fogyott! :o)
Nagy sikerélményem volt,mert én sütöttem már ezt a süteményt,de sajnos annyira tört a teteje,h nem tudtam szeletelni! De a Te recepted,egy kicsit más,valószínűleg ennek köszönhető a siker!!! :o)

Köszi szépen! Szép hetet kívánok neked! ;o) Szió! Anikó. :)

Jucci
Jucci / Jucci Mon, 2012-03-05 12:30

Szia Anikó!
Köszönöm a visszajelzést,és nagyon örülök,hogy sikered volt a recepttel! :-)
Neked is szép napsütéses hetet kívánok! :-)
Szia,Jucci

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2012-02-29 11:36

Szia Alice!
Pontosan nem tudom,de keveset,éppen löttyintettem a tejes dobozon.Fél decinél nem volt több szerintem.
Adagold apránként,és így nem lehet baj :-)
Üdv.:Jucci

Túrógombócz
Túrógombócz / Túrógombócz Wed, 2012-02-08 19:27

Szia!
Vasárnap megsütöttem ezt a sütit, isteni finom volt, nagy sikert arattam vele!! :)
Köszi,hogy megosztottad!!
Csak egy kérdésem lenne, a tésztájába valóban nem kell cukor? Én hiányoltam,és tettem bele.
Gondoltam kipróbálom majd esetleg mákkal, vagy túróval is. :)

Jucci
Jucci / Jucci Fri, 2012-02-10 17:35

Szia!
Nagyon szívesen!Örülök hogy ízlett!
Valóban nem kell bele cukor,de ízlések kérdése :-)
A mák az nagyon-nagyon jó ötlet!!!!Felcsigázott az ötlet!
Üdv.:Jucci

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2012-02-01 19:37

Szia!
Megmondom őszintén,én simán belefektetem egy gáztepsibe a tésztát,arra rá a krém,és a másik tészta és a szélein összenyomkodom a tésztát,hogy ne folyjon ki a krém.Így is szép magas lesz a lepény.Pontosan nem tudom mekkora tepsibe fér bele,kb 35x25cm.De ha kinyújtod úgy is látod mekkora lesz.Remélem tudtam segíteni. :-)

523
vaj 14 dkg
finomliszt 14 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
tej 0.5 dl
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 5 db
cukor 14 dkg
dió 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag