Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-almás pite rummal ízesítve

Diós-almás pite rummal ízesítve
Diós-almás pite rummal ízesítve
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben termett almából készített sütemény.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

  • 1 kg alma
  • 20 dkg cukor (a cukor mennyisége ízlés és az alma minőségének függvénye)
  • 1 marék dió (durvára darálva, vagy aprítva)
  • 30 ml rum
  • 1 citromból nyert citromhéj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba, hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjával, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), s darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.
  3. Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit.
  4. Az egyik tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk fahéjjal. Ráborítjuk a másik lapot, megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk, megkenjük tojással. Betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 20 percig sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük.
  6. Porcukrot szórunk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 130
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

almás pite dióval és rummal, rumos diós almás pite, pite almás-diós töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

468
finomliszt 40 dkg
vaj 20 dkg
tej 1 dl
tojás 3 db
0 ízlés szerint
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
búzadara 1 teáskanál
porcukor 1 teáskanál
alma 1 kg
cukor 20 dkg
dió 1 marék
rum 30 ml
citromhéj 1 citromból nyert