r
Nosalty Logó

Omlós almás pite Baklavaria módra

NS
Omlós almás pite Baklavaria módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

543
Kalória
9.8g
Fehérje
77.9g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
141.2g
Víz
95.9g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
36g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2707 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    389.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    705.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 2707 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekavarjuk a sóval, porcukorral, belemorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást és a tejföllel jól gyúrható, nem túl kemény, nem túl lágy tésztává gyúrjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, fahéjjal és 1 cs vaníliás cukorral megszórjuk ésállni hagyjuk, amíg a tészta is pihen.
  3. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  4. Ha a tésztát kivettük a hűtőből, osszuk ketté. Az egyik lapot nyújtsuk ki, helyezzük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg búzadarával (a búzadara ugyanis felszívja az alma levét és nem ázik el a tésztánk), és egyenletesen osszuk el rajta az almát. Kinyújtjuk a másik lapot is, rátesszük az almára. A tészta tetejét egy villávalmegszurkáljuk, majd megkenjük egy felvert tojással.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük (őszintén sose mérem, de kb. 20-30 perc), amíg szép barnára nem sül a süti teteje. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Minden családban van egy kedvenc, jól bevált almáspite recept. Vagy a nagymamáé, vagy az anyukáé, vagy az egyik ismerősé. Ez a mi kedvencünk. Meg azt hiszem, egy ideje 1-2 kollégámé is.   Valamikor időszámításunk előtt 2000-ben kaptuk anyu egyik munkatársától a receptet, egy kis fecnire volt sokáig leírva, amit valahogy mindig sikerült egy olyan biztos helyre eltennünk, hogy mindig órákba telt, mire újra megtaláltuk valamelyik szakácskönyvbe elrejtve. Tanulva a fentiekből, amióta Pesten vagyok, a legjobb barátnőmtől egyik névnapomra kapott kis csíkos receptes füzetbe van beleírva a "tuti almás recept".   Anyunak reggel megmutattam a lenti képeket, hogy kikérjem a véleményét, amire csak annyit reagált: "Mindig mondom, hogy a Tied másabb, finomabb mint az enyém! Néha azért elégedett vagyok a sajátommal is, de mégis más mint a Tiéd. Nagyon jól néz ki, a tészta állaga jó omlósnak tűnik. Egy baja van csak: hogy nem tudom megkóstolni! Ügyi vagy" :)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek