Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite ropogós tetővel

Almás pite ropogós tetővel
Almás pite ropogós tetővel
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves sütni szerető társaim. Több almás pite receptem is van, ebből most néhányat közzéteszek.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A ropogós tetejéhez

ajánlat

Általában az almás pitéket egy nagy pohár tejecskével fogyasztom, így akár egy fincsi uzsonna is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és gyorsan egyneművé gyúrjuk. 
  2. Akkorára nyújtjuk, hogy picit túlérjen a formán (lisztezzünk alá, könnyebb lesz nyújtani). Ezennel kész is a töltelék fogadására. 
  3. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk (citromos vízbe pottyantjuk a barnulás ellen, amíg minden darabbal elkészülünk).
  4. Mikor ezzel megvagyunk, hozzátesszük a tejfölt, rászórjuk a lisztet, cukrot, vaníliát, sót.
  5. Összekeverjük, és a tésztára pakoljuk. Ügyesen hullámosra hajtogatjuk a szélét.
  6. A ropogós tetejéhez az aprítóba tesszük a diót, barna cukrot, fehér cukrot és a fahéjat. 1 perc aprítás, és kész.
  7. A betöltött piténkre szórjuk, és tolhatjuk is az előmelegített sütőnkbe.
  8. 180-200 fokon 40-45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 098
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, ropogós tetejű almás pite, fahéjas-diós tetejű almás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

369
vaj 150 g
finomliszt 270 g
1 kávéskanál
víz 5 evőkanál
alma 8 közepes db
tejföl 185 g
cukor 50 g
1 kávéskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
finomliszt 3 evőkanál
barna cukor 3 ek
cukor 3 ek
fahéj 1 teáskanál
dió 100 g