r
Nosalty Logó

Diétás levendulás-csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
manchester
Diétás levendulás-csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1314 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 134 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.1 g
  • Cink
    265 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    207 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1314 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz alapanyagokat először összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a többit is, és kézzel kezdjük gyúrni a masszát. Kissé ragaszkodó lesz a tészta, de emiatt nem kell több lisztet hozzáadni. A tálról szépen le fog jönni, kézről kevésbé, nyújtás előtt érdemes előkészíteni a nyújtófelületet.
  2. Tisztított asztallapra pár csepp víz csepegtetése után leterítjük a folpackot, hogy rátapadjon a felületre, majd a nyújtóhengert is gondosan bevonjunk folpackkal. Kívülről nem kell benedvesíteni a fóliát. Ízlés szerinti vastagságú tésztát nyújtunk, majd az asztalra terített folpack segítségével átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. 20-25 perc alatt készre sütjük a lapot, azért figyeljünk, hogy ne égjen oda.
  4. Magas falú edény alapjához szabjuk a tésztát (ha esetleg a tepsink lapos volt), és rétegezzük a forró töltelékkel. Kihűlés után hűtőbe rakjuk dermedni, pár óra alatt összeáll a sütemény.

Töltelék

  1. 1:1 arányú víz-tej kombinációval normál, édesítőszeres étcsokoládé-pudingot készítünk, feltétlenül jó minőségűt használjunk. Az ízlés szerint adagolt csillagánizst a forraláshoz készített edénybe mérjük, nem fog megégni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1262
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 04.

Ajánló

Tipp 1: A folpack egyszerű és nagyszerű megoldás az agyonlisztezés ellen, valamint vizet, mosogatószert és fémdörzsivel eltöltött negyedórákat spórolunk magunknak. Teljes kiőrlésű liszttel meg aztán pláne ne próbálkozzunk eldolgozás nélkül szórni a tésztát, mert nem lesz kifizetődő. Tipp 2: Ha szabad kézzel próbáljuk átemelni a tésztát, akkor elszakad a lap, és még rá is tapad a massza a csupasz bőrünkre. Tipp 3: A tepsim lapos, amiben sütöttem, tehát méretre szabva egy magas falú műanyag tárolódobozban rétegződött a krémmel, így nem foglal sok helyet a hűtőben, és ugyanolyan tetszetősre lehet szelni, miután megszilárdult a puding.

Receptkategóriák

Diétás levendulás-csokis süti
manchester 13 recept

Könnyű, diétás, nem gyomorterhelő sütemény-prototípus.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek