Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-vaníliás piskóta

Almás-vaníliás piskóta
Almás-vaníliás piskóta
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom imádja a nem túl édes, de mégis krémes süteményeket. Sokat gondolkoztam, melyik sütemény lenne számára az ideális, amikor beugrott az ötlet, hogy odáig van a vaníliás pudingért és az almáért. Szerelem volt első "látásra". Amióta az elképzelés megvalósult, azóta ez a kedvenc süteménye. :)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta készítése

Almák összefőzése

  • 1 kg alma (idared almából szoktam készíteni, de bármilyen alma megfelelő hozzá)
  • 4 ek méz
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 2 teáskanál fahéj
  • 3 ek cukor (ízlés szerint a méz mellé szoktam hozzá egy keveset önteni)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Vaníliás puding főzése

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése

  1. Mielőtt bármit tennék, begyújtjuk a sütőt, és előmelegítjük 180°C fokra. Szétválasztjuk a 8 tojást (nagyobb méretű tojásoknál 6 db. Az arányok úgy változnak: 6 db tojás, 6 ek. liszt, 6 ek. cukor, stb, stb.:) )
  2. Felverjük a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval.
  3. Azután hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot a tojássárgájához, és könnyű habot verünk. Én robotgéppel szoktam készíteni. Utána hozzáadagoljuk a 8 evőkanál lisztet, a sütőport, és ezeket is szépen lassan összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós.
  4. Miután mindkettőt megcsináltuk, óvatos mozdulatokkal egy fakanál segítségével a fehérje habját hozzákeverjük a masszához.
  5. Ha készen van a piskótának a tésztája, egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és betesszük a sütőbe. (Érdemes akkora tepsit használni, amiben bőven el fog férni az alma és a puding a tetején.)

Almák összefőzése

  1. Még sül a piskóta, addig megpucoljuk az almákat, kicsumázzuk, majd felszeleteljük.
  2. Beletesszük egy lábosba, majd kevés vizet öntünk alá, befűszerezzük, és elkezdjük főzni.
  3. Miután az almák szép barnácskák és megpuhultak, lezárjuk, és hagyjuk hűlni.
  4. A szegfűszeg darabjait kiszedegetjük (mégsem annyira kellemes, mikor az ember ráharap a sütemény evése közben).
  5. Kábé még megfő az alma, addig el is készül a piskótánk (20 perc).
  6. Ha készen van a piskóta, és kivettük a sütőből, az almát rászedjük a piskóta tetejére, de figyeljünk, hogy ne sok lé kerüljön a piskótára, mert könnyen elázik.

Vaníliás puding főzése

  1. Egyszerű főzős pudingot használunk. Felforraljuk a tejet, majd beleöntjük a kikevert pudingport, és amikor már látjuk, hogy sűrűsödik a puding, ráöntjük az almák tetejére.
  2. Hagyjuk ezt a süteményt legalább 4-5 órára pihenni, hogy kihűljön és a puding is megkössön a tetején. :)
  3. Mikor tejesen kihűlt, bátran szeletelhető. Jó étvágyat hozzá! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PitBullGirl

Mióta szakács: 2016.12.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás kocka, pudingos szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

502
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
alma 1 kg
méz 4 ek
szegfűszeg 1 teáskanál
fahéj 2 teáskanál
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 1.5 l
cukor 10 csapott ek