r
Nosalty Logó

Duna hulláma Éva házias konyhájától

Éva házias konyhája
Duna hulláma Éva házias konyhájától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Meggykrém

Vajkrém

Tetejére

706
Kalória
7.9g
Fehérje
76.7g
Szénhidrát
40g
Zsír
23.6g
Víz
88.7g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
29.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Meggykrém

Vajkrém

Tetejére

Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Meggykrém

Vajkrém

Tetejére

Összesen 8456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Meggykrém

Vajkrém

Tetejére

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    480.1 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    919.8 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    283.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3469 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 8456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Lecsöpögtetjük a meggykompótot, a levét fölfogjuk egy edénybe.
  2. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot jól fölhabosítjuk, és egyesével hozzákeverjük a 4 tojást.
  3. Amikor már jó habos, akkor a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is hozzákeverjük.
  4. Kb. a fele tésztamennyiséget belekenjük egy sütőpapírral kibélelt, gáztepsi nagyságú formába, a tészta másik feléhez adunk 2 evőkanál rumot és egy evőkanál kakaót.
  5. Miután összekevertük, egyenletesen rákenjük a világos tészta tetejére. A már lecsöpögtetett meggyet egyenletesen elosztjuk rajta, egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  6. 180 fokon kb. 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Meggykrém

  1. 500 ml meggylevet az 1 csomag vaníliás pudinggal a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  2. A meggylé édes, így én nem tettem bele cukrot, de ízlés szerint még édesíthető.
  3. Az elkészített meggypudingot egyenletesen a már kisült tésztára kenjük.

Vajkrém

  1. 500 ml tejet 1 csomag vaníliás pudinggal és a 3 evőkanál cukorral a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  2. Frissen tartó fóliával közvetlenül a pudingot letakarjuk, és hűtjük.
  3. Amikor már kihűlt a puding, akkor a margarint és a vajat jól fölhabosítjuk, majd kanalanként hozzákeverjük a pudingot.
  4. A tészta tetejére nagyon egyenletesen rákenjük. Kb. 30 percet hűtőben tároljuk.

Tetejére

  1. A tej- és étcsokibevonót vízgőz fölött 3 evőkanál étolajjal együtt fölolvasztjuk, majd pár pillanatig hűtjük, nehogy a vajkrémünket fölolvasztja a tészta tetején.
  2. Sütőforma mozgatásával engedjük,hogy egyenletesen elfolyjon a tészta tetején.
  3. A fehércsoki-bevonót szintén fölolvasztjuk, fél kiskanál étolajat adunk hozzá. Egy tiszta zacskóba öntjük, a zacskó sarkára nagyon kicsi lyukat vágunk, és keresztben egypár csíkot alkotunk.
  4. Majd hosszanti irányban, kés segítségével, oda-vissza húzkodással, hullámokat alkotunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy klasszikus sütirecept, amivel még mindig nagyon finom ízvilágot tudunk alkotni. Nálunk most szilveszter egyik sütije volt.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...