r
Nosalty Logó

Capuccino kocka Emi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Capuccino kocka Emi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 751 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6009 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 302 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 751 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    369.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6020.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.7 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 6009 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát, mint a piskótát, szokásos módon kikeverjük, majd egy tepsiben megsütjük.
  2. Ha megsült, félbevágjuk, hogy két lapunk legyen.
  3. A tejet a pudinggal felfőzzük a tasakon lévő előírás szerint, és ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal.
  4. A kész krémet kettéosztjuk, az egyik felét rákenjük a piskótára, a másik felébe keverjük a kakaót és őrölt kávét, majd rákenjük a sárga krémre.
  5. Rátesszük a másik lapot, és csokimázzal bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 30008
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Ajánló

Szeletelés előtt jól hűtsük be. Legjobb előző este készíteni, másnap pedig szeletelni. Felvágni könnyebb, ha a kést forró vízbe mártjuk előtte.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Capuccino kocka Emi konyhájából
tekovacs 91 recept

Ezt a sütit sokan és sokféleképpen készítik, nekem ez a variáció vált be. Javaslom a csokimáz elkészítéséhez a kakaó, margarin és cukor arány betartását... Ezzel is annyit próbálkoztam, néha igazi csokit olvasztottam fel, de rájöttem, hogy ez a legjobb megoldás: ha megszárad, nem törik, könnyű szeletelni, és pont elég erre az adag sütire.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves tekovacs! Jaj de jól néz ki, gratulálok !Elmentettem köszönöm. Besorolom az elkészítend? sütik közé. Szép napot kívánok ! Üdv: Anci

tekovacs

Köszi, örülök hogy tetszik.:) Üdv. Emi

Törölt felhasználó

El?re is kérlek hogy akármilyen hosszúnak t?nik az üzi , olvasd el és bocsi a kritikáért de nem akarom hogy mások elkövessék ezeket a hibákat.(mivel én kezd? vagyok , ugy gondoltam most hogy már sütöttem sok félét és kipróbálnék valami nehezebbet ) A receptben van egy pár hiba el?ször is a tészta , leírod részletesen a tészta hozzávalóit , aztán meg odaírod az elkészítéshez hogy készítsük el úgy ahogy a szokásos piskótát szoktuk???!!!! lehet hogy azt gondoltad hogy jól van most már mindenki tudni fogja mit hogy kell csinálni de én nem sütögetek már 50 éve és én nem tudtam hogy hogy kell , rámentem a linkre és egy más receptet ír ki , hogyha az kell a sütihez simán írd oda csak a linket és nem más hozzávalókat . Másrészt a krémnek a hozzávalót is leírod aztán az elkészítéshez meg oda írogatod hogy készítsük el a pudingot a tasak leírása szerint aztán keverjük össze a margarinnal ??????!!! és a többi az hol maradt le?? he ? nem ártana leírni milyen sorrendbe kell belerakni meg ilyesmit pl: az elkészítésnél 0,5 liter tejet ír és még odaírod a krémhez hogy 6 dl tej , akkor ez most hogy van ,?? de ha oda is írtad legalább elmagyarázhatnád . ui: gondolhatnál egy kicsit a tinikre is akik megpróbálkoznak ezzel a recepttel , mert ?k nem tudják hogy a piskótát meddig kell sütni , vagy például hogy nem szabad kinyitni a süt?t amíg sül , mert az nem állapot hogy lusta vagy / vagy felületes és csak oda biggyezted az elkészítést mert a te lustaságod miatt elment egy csomó pénzem a 6 tojásra meg a pudingra a tejre meg az összes többire !!!! ugyhogy én ezt a kritikát nem piszkálásból írtam hanem azért hogy tudd inkább fordíts a leírásra még 5 percet minthogy más is ugy járjon mint én !!!!

erikaeger

szerintem te inkább ne probálkozz sütéssel... ilyen nehéz felfogással menj el inkább éket hajlitani bár lehet hogy még az is problémás feladat lenne ... az életbe nem olvastam még ilyen buta hozzászolást :)

Törölt felhasználó

Hogy te milyen hülye vagy!!!

Törölt felhasználó

Klárika, ennek a hozzászólásnak semmi értelme nem volt, ilyen stílusban nem beszélünk senkivel, bárki bármi olyat írt, amivel esetleg nem értesz egyet. Ezzel csak magadat min?síted.

Törölt felhasználó

esliy! ha a tinikorodból anya vagy mama mellett segédkezéssel töltenél el egy kis id?t a konyhában,akkor nem írnél össze ennyi baromságot.....el sem tudom képzelni miket süthettél eddig össze,ha még egy pudingot se tudsz elkészíteni.Én a 40hez közeledek,de éni mamám mellett lestem el pár trükköt,és anyámtól is sikerült néha.Nem a kisujjamból cumiztam ki,hanem próbáltam magamtól a többit értelemszer?en,aminek te nagyon híjján vagy......

Törölt felhasználó

Szerintem meg te vagy gonosz, vagy bajok vannak a szövegértéssel. Én értem, hogy mi a baja esilynek, (még ha nem is tudta szép szóval) megfogalmazni. Olvasd el még egyszer! Igen is, a recept felületes, és bár nekem nem jelent gondot pl. egy piskóta, vagy egy puding, ahogy nyilván neked sem, de a tiniknek ha kétféle utasítást adnak, nem biztos, hogy tudja, hogyan tovább. Nem a puding elkészítésével volt gondja, hanem a tej mennyiségével, az ellentmondásos leírás miatt. És a receptb?l hiányzik a csokimáz. Nekem sem esett le, hogy erre külön rá kellene keresnem. Jó, most már be van linkelve a kommentekbe, de talán a leírásban kellett volna feltüntetni. És még annyit, hogy utálatoskodás helyett inkább segítsünk a fiataloknak, mert te sem úgy születtél, hogy mindent tudsz, meg én sem, és nem tudhatod, hogy pl. esliy milyen körülmények között n?tt fel, anyukája f?zött-e, vagy egyáltalán jelen volt-e az életében?

Törölt felhasználó

de még szerencse hogy vannak ilyen tudálékos,kommentválaszolók is mint te kedves télilla :D hadd legyen már saját véleményem,és elolvashatom 100-szor is,akkor se vagyok gonosz,de mindenki magából indul ki.Inkább legyek gonosz mint ilyen tudálékos mint te.Tanítsd meg f?zni,vedd a szárnyaid alá :) minél többször olvasom annál inkább tartom gonosznak az ? hozzászólását,a tieddel együtt...

Törölt felhasználó

jajj azt megcsak most nézem hogy épp a mai nap óta vagy tag???? nemtán te vagy a már 2 évet öregedett esily?? :D :D :D nagyon jót nevettem most :D :O

Ildycon87

Kedves tekovacs! Megsütöttem ezt a sütit a v?legényem születésnapjára, hát mondanom sem kell, nagyon ízlett a munkatársainak, el is kérték t?lem a receptet. Én a tészta részt egy kicsit megbolondítottam egy kávéskanál fahéjjal és egy fél tasak Nescafé 3in1 instant kávéporral, és a 6. kanál liszt helyett egy ev?kanál cappucino port tettem bele. Köszönöm a receptet, máskor is megsütöm ezt a remek sütit. További szép napot kívánok! Üdv.: Ildi

tekovacs

Én köszönöm a visszajelzést. További jó sütést-f?zést, üdv. Emi

Peszter1

Kérlek, ird le a csokimáz receptjét is, mert nagyon jól néz ki (és a multkor egy recepttel póruljártam) Köszönöm Peszter

Peszter1

Bocsánat, megvan a csokimáz :-)

zsoharkati

Segíts kérlek.Én se látom a máz leírását!

tekovacs

http://www.nosalty.hu/recept/kedvenc-csokimaz - én is igy csináltam, lehet esetleg 2 kanál tej (vagy vízzzel is szoktam) hogy könnyebben olvadjon. Még folyósan ráönteni a sütire, gyorsan dermed. F?leg ha beh?tött süteményre tesszük. Meg kell tapasztalni :) Üdv. Emi

zsoharkati

Köszönöm a tanácsot.Nekem is van sokféle mázpraktikám,csak kíváncsi voltam erre,vajon milyen,de nem látom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek