r
Nosalty Logó

Diétás lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Angelocska
Diétás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Összesen 2727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7975 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    4178 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1365.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 2727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2037 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hagymát felkockázzuk, olíván puhítjuk kis lángon, majd nagyobb lángra kapcsolunk, hozzáadjuk a húst. Megpirítjuk, kis lángon várunk, míg kiereszti a levét. Ha zsíros volt a darált hús, akkor öntsük le (ez a mondat fanatikusoknak szólt :) ). Ezután befűszerezzük: só, bors, egy kis majoranna, egy kis oregánó, több bazsalikom. Felöntjük a paradicsommal és vízzel, kis lángon főzzük 20-25 percig, vagy míg megfő. A végeredmény ne legyen túl híg, különben csak elázik a lasagne!
  2. 2 dl forró vízben feloldunk egy húsleves kockát. Egy külön kis lábasban 30 g vajat megolvasztunk. Felöntjük a húslével. 1 dl tejben elkeverjük a zablisztet, amit úgy kaptunk, hogy a zabpehelyre rámentünk a botmixerrel (bögrében kell kivitelezni). Hozzáadjuk, sűrűre főzzük lassan kevergetve. Végül belekeverjük a tejfölt. Egy nagyon finom krémet kell kapnunk, aminek semmi köze a hízlaló besamelhez. :) Fanatikusok ne tegyenek tejfölt, de szerintem ennyi zsír azért kell, és nem is lesz ugyanolyan finom... Nagyobb mennyiségben is elkészíthető a szósz, ha valaki még krémesebb lasagne-t akar, de így is elég ízes lesz, elhihetitek.
  3. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy jénai alját kirakjuk a lasagne lapokkal. (A jénaim akkora volt, hogy 2 tészta hosszában, 1 a végén keresztben elfért csak legalul kellett picit rövidíteni rajta). A tésztára hús jön, erre besamellt csepegtetünk - nem fogja teljesen fedni. Kirakjuk a szeletelt sajttal. Megint tészta, hús és kis besamel, de erre nem rakunk sajtot. Majd megint tészta, hús, tészta, besamelés sajt a tetejére.
  4. A végén jutott eszembe, hogy talán a tésztalapokat be kellett volna sózni, csak az utolsó két lapra raktam icipicikét és a legfelső sajtokra, de jó volt így az egész.
  5. Lefedve betoljuk 25 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd még 5 perc fedetlenül, hátha kicsit rápirul a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 31079
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Ebben a receptben nincsen zsíros (vajas...)-lisztes besamel, van viszont egy finom szósz, kevés vajjal. Barátom kicsit fenntartással gondol mindenféle light receptre, de ebben kifejezetten nagyon kellemesen csalódott. A kép sajnos nem túl jó. Nagyon jól összeállt pedig, de nehéz lasagne-t fotózni :) A nem diétázó barát felét pedig nyugodtan rakjátok ki normálisan zsíros szeletelt füstölt sajttal  :) Nálam 1/4 adag volt az ebéd. Az adagokról: a negyede jó nekem ebédre súlymegtartáshoz, napi, erős sport mellett. Kb. 1/6 adag a vacsorányi adag nekem. Ha nem sportolsz, akkor kisebb adagokkal számolj! Ha fogyókúrán vagy, akkor ebédre 1/6 adag és mellé nagy saláta, vacsorára pedig sajnos el kell felejtened.

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!