Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás lasagne

Diétás lasagne
Diétás lasagne
115 perc / előkészület: 60 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a receptben nincsen zsíros (vajas...)-lisztes besamel, van viszont egy finom szósz, kevés vajjal. Barátom kicsit fenntartással gondol mindenféle light receptre, de ebben kifejezetten nagyon kellemesen csalódott.
A kép sajnos nem túl jó. Nagyon jól összeállt pedig, de nehéz lasagne-t fotózni :)
A nem diétázó barát felét pedig nyugodtan rakjátok ki normálisan zsíros szeletelt füstölt sajttal  :) Nálam 1/4 adag volt az ebéd.
Az adagokról: a negyede jó nekem ebédre súlymegtartáshoz, napi, erős sport mellett. Kb. 1/6 adag a vacsorányi adag nekem. Ha nem sportolsz, akkor kisebb adagokkal számolj! Ha fogyókúrán vagy, akkor ebédre 1/6 adag és mellé nagy saláta, vacsorára pedig sajnos el kell felejtened.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A húshoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, olíván puhítjuk kis lángon, majd nagyobb lángra kapcsolunk, hozzáadjuk a húst. Megpirítjuk, kis lángon várunk, míg kiereszti a levét. Ha zsíros volt a darált hús, akkor öntsük le (ez a mondat fanatikusoknak szólt :) ). Ezután befűszerezzük: só, bors, egy kis majoranna, egy kis oregánó, több bazsalikom. Felöntjük a paradicsommal és vízzel, kis lángon főzzük 20-25 percig, vagy míg megfő. A végeredmény ne legyen túl híg, különben csak elázik a lasagne!
  2. 2 dl forró vízben feloldunk egy húsleves kockát. Egy külön kis lábasban 30 g vajat megolvasztunk. Felöntjük a húslével. 1 dl tejben elkeverjük a zablisztet, amit úgy kaptunk, hogy a zabpehelyre rámentünk a botmixerrel (bögrében kell kivitelezni). Hozzáadjuk, sűrűre főzzük lassan kevergetve. Végül belekeverjük a tejfölt. Egy nagyon finom krémet kell kapnunk, aminek semmi köze a hízlaló besamelhez. :)  Fanatikusok ne tegyenek tejfölt, de szerintem ennyi zsír azért kell, és nem is lesz ugyanolyan finom... Nagyobb mennyiségben is elkészíthető a szósz, ha valaki még krémesebb lasagne-t akar, de így is elég ízes lesz, elhihetitek.
  3. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy jénai alját kirakjuk a lasagne lapokkal. (A jénaim akkora volt, hogy 2 tészta hosszában, 1 a végén keresztben elfért csak legalul kellett picit rövidíteni rajta). A tésztára hús jön, erre besamellt csepegtetünk - nem fogja teljesen fedni. Kirakjuk a szeletelt sajttal. Megint tészta, hús és kis besamel, de erre nem rakunk sajtot. Majd megint tészta, hús, tészta, besamel és sajt a tetejére.
  4. A végén jutott eszembe, hogy talán a tésztalapokat be kellett volna sózni, csak az utolsó két lapra raktam icipicikét és a legfelső sajtokra, de jó volt így az egész.
  5. Lefedve betoljuk 25 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd még 5 perc fedetlenül, hátha kicsit rápirul a sajt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 258
elküldve: 8
receptkönyvben: 205
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelocska

Mióta szakács: 2012.06.03.
23 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne light, light besamellel készített lasagne, diétás besameles lasagne

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timike85
Timike85 / Timike85 Thu, 2012-11-22 20:45

Lányok! A legegyszerűbb dolog a világon lasagne tésztát csinálni. Veszel durumlisztet és tojással(vagy a nélkül), vízzel egyszerű tésztát gyúrsz. Pihenteted egy kicsit, utána vékonyra nyújtod. Ennyi. Én sosem veszek lasagne tésztát. Ez az egy, amit mindig otthon csinálok, mert nagyon egyszerű. És sokkal finomabb friss tésztával csinálva, mint szárazzal! Próbáljátok ki egyszer!
Amúgy a recepted nagyon szupi Angelocska!

Timike85
Timike85 / Timike85 Thu, 2012-11-22 23:07

Én jó szaftosan szeretem a lasagnét! :) A hús másodlagos nálam :) De ez is jó recept.

Valus
Valus Sat, 2012-09-22 00:20

Én még sosem készítettem lasagnét,így nem tudom,hogy ehhez is a tésztát szárazon használtad?

Angelocska
Angelocska / Angelocska Sat, 2012-09-22 05:50

Szia! Természetesen szárazon. Sajnos most épp nem lehet pont ilyen durum tésztát kapni... de talán más üzletben, nem az ALDI-ban (nem tudom, Tescoban mik vannak).

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Thu, 2012-08-23 17:12

Köszi a tippet! :) Épp készülök oda menni, így aztán már nem lesz mentségem, hogy elkészítsem:)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Thu, 2012-08-23 15:28

Nagyon teszik a recepted, lementettem! Nem szeretem a besamelt, ezért valahogy a lasagne-val sem próbálkoztam még soha. Ha sikerül rávennem magam, akkor biztos, hogy így fogom elkészíteni, köszi! Páromnak majd nem árulom el, hogy light, mert ő is fenntartásokkal szokta fogadni.
Szerintem nagyon guszta a kép. :)

Angelocska
Angelocska / Angelocska Thu, 2012-08-23 16:06

Igen, ne áruld el :)
A recepthez nem írhatok márkákat, de az ALDI-ban lehet most kapni durum tésztalapokat és a doboz fele elegendő volt :)

678
lasagne tészta 250 g
darált pulykahús 500 g
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsomszósz 3 dl
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
tv paprika 1 db
vaj 30 g
leveskocka 1 db
víz 2 dl
zabpehely 4 ek
tej 1 dl
tejföl 1 ek
sajt 100 g