r
Nosalty Logó

Diétás almás-mazsolás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás almás-mazsolás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3071 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 768 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    175.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3875.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    866 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 3071 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magkeveréket, a zabpelyhet és a mazsolát együtt ledaráljuk.
  2. Az így kapott darához hozzákeverjük a szódabikarbónát.
  3. Az étcsokit apró darabokra tördeljük, vagy lereszeljük (én utóbbit tettem), a porhoz keverjük.
  4. Az almát hámozzuk, csumázzuk, majd apró kockákra vágjuk.
  5. Egy tálban összeturmixoljuk a túrót, a tojást és az almát.
  6. A péphez hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, és jól elkeverjük.
  7. A masszát sütőpapírral bélelt vagy olívaolajjal vékonyan kikent sütőformában sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19,5x12,5x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17318
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Ajánló

Édesszájúak mézzel vagy picit több gyümölccsel, banánnal, stb. édesíthetik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megszállottan diétázom, de a finom sütik néha nagyon hiányoznak. Egy alakformálással foglalkozó honlapról jött az ihlet ehhez a sütihez, a receptet saját preferenciáim szerint módosítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!