Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos-habos almás pite

Rácsos-habos almás pite
Rácsos-habos almás pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségbe készítettem ezt a továbbfejlesztett változatot, elkápráztatás szándékával.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

ajánlat

Az almás réteg mazsolával gazdagítható, aki szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk.
  3. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
  4. A citromhéjjal megfőzött pudingba kihűlés után beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
  5. Az egyik tésztalapot kikent tepsibe tesszük, zsemlemorzsával szórjuk.
  6. Elterítjük az almás, majd a habos-vaníliás réteget. Ezután a második tésztalapot késsel csíkokra vágva, rácsosra mintázzuk a süti tetejét.
  7. A rácsokat tojássárgájával kenjük meg.
  8. 40 percig sütjük, porcukorral szórjuk, kihűlés után szeleteljük.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28*37*5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 100 996
elküldve: 99
receptkönyvben: 1 138
elkészítve: 49/67
Facebookon megjelent: -

szakács

goedeburg

Mióta szakács: 2010.11.20.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos almás pite, almás vaníliás pite, almás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

goedeburg
goedeburg / goedeburg Tue, 2011-08-02 14:10

Szia Tmea
Valószínű különböző lisztből dolgozunk, ezért lehetett a te tésztád lágyabb.
A 4 dl tej nem sokkal kevesebb a normál leírás alapján használt 5-nél, talán nem jól írtam a kihűlést, nem hűtőben gondoltam pudinggá dermeszteni, csak nem teljesen tűzforrón beleforgatni a habot, hogy az ne essen össze.
Örülök, hogy hasznos a krémes rész receptje, és hogy a fűszerezés is tetszett
Jó sütés-főzést!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-07-28 21:04

Szia!
Én elkészítettem. Van egy pár észrevételem...
1., a tésztájába nem tettem tejfölt, mert így is elég lágy volt, és ha beleteszem, nem lehetett volna formázni. Jó is lett így.
2., a pudingot 4 dl tejből főztem, ahogy írva vagyon, de kihűlés után olyan kemény lett ugye, hogy képtelenség volt belekeverni a felvert fehérjét, úgyhogy kicsit vissza kellett melegítenem. Szerintem sokkal jobb lett volna, ha még melegen keverem bele, viszont a tejföllel együtt, ami lemaradt a tésztából, mert ez a mennyiségű krém egy ekkora tepsiben majdhogynem elveszett. Épphogy csak lett egy vékonyka bevonat az alma tetején, ami habnak nem nevezhető, bár finom, ez tény. Olyannyira, hogy van nekem egy cseresznyés linzertorta nevű receptem, amit most a napokban megsütöttem és rátettem egy ilyen 4 dl-s pudingot a tetejére, innen merítve az ötletet, és nagyon-nagyon fincsi volt. Szóval ez az ötlet nagyon jó, csak egy ekkora tepsire szerintem több kell belőle kicsit.
3., nagyon finom ez a diós-szegfűszeges-fahéjas fűszerezés! Egészen különleges íze lesz tőle az almának.

goedeburg
goedeburg / goedeburg Thu, 2011-06-16 15:02

Kedves Ildibildi
Haaaat, szerintem minden gyumolcs, ami pite alap mukodokepes.
De pl meggyel ugy keszitenem, hogy a habos reteghez csokipudingot hasznalnek, ha lehet etcsokisat, es elhagynam a citromhejat.
Cseresznyevel, meg eperrel, rebarbaraval, malnaval is el tudom kepzelni maradva a vanilias puding hasznalatanal. De a gyumolcsok levesseget beszamitva adnek a toltelekhez keves kekszmorzsat.
Remelem hasznalhato otleteket adtam
Jo munkat, finom vegeredmenyt kivanok

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Mon, 2011-06-13 14:34

Nagyon szép ez a sütemény, képzelem, hogy milyen finom. Szerinted az almát mivel lehet helyettesíteni?

1792
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
citromlé 1 kk
1 csipet
tojás 2 db
joghurt 100 g
zsemlemorzsa 2 ek
alma 10 db
dió 2 marék
cukor 20 dkg
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 5 ek
tojásfehérje 2 db
citromhéj 1 db
tojássárgája 2 db