r
Nosalty Logó

Almarózsa picizsuzsi konyhájából

picizsuzsi
Almarózsa picizsuzsi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

1047
Kalória
17.9g
Fehérje
161.4g
Szénhidrátok
36.8g
Zsír
148.1g
Víz
60g
Koleszterin
6.9g
Rost
42.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.3 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    444.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 3139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a tojást, a cukrot, a fahéjat (én 1 teáskanállal szoktam, de nyugodtan lehet többet is), a vaníliás cukrot és a lisztet, majd a vizet apránként öntjük hozzá, miközben összekeverjük a hozzávalókat, amíg egy lágy tésztát nem kapunk, melyet a hűtőbe teszünk fél órára (az én hűtőm ha akarom, ha nem, túl jól hűt), maximum egy órára.
  2. Amíg a tészta hűl, a porcukrot összekeverjük egy kis tálkában még egy teáskanál fahéjjal.
  3. Az almát félbevágjuk, kimagozzuk. A héját nem szedjük le, mert így fog hasonlítani a rózsára, pláne, ha piros almából csináljuk. Nagyon vékony félkörökre felszeleteljük. Ha az alma nem elég puha, érdemes 20-30 másodpercre betenni a mikróba, így hajlékonyakká válnak a szeletek.
  4. A tésztát, miután hűlt egy picit, téglalap alakúra próbáljuk minél vékonyabbra nyújtani, majd kb. 5 cm vastagságú csíkokra (a csíkok hossza 20-30 cm szokott lenni körülbelül) vágjuk, és megkenjük a porcukros-fahéjas keverékkel.
  5. Az almaszeleteket a csík tetejére rakjuk úgy, hogy kicsit lelógjon a tésztáról az alma külső íve, és picit fedjék egymást. Ha végig értünk a soron, tekerjük fel a csíkot. Így kapjuk meg a rózsaformát. Picit nyomkodjuk össze az alját, illetve a tekercs végét simítsuk le, és állítsuk bele kivajazott muffin formába, így biztos nem dől el.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben pirulásig süssük (20-25 perc). A külseje ropogós lesz, a belseje puha marad az alma nedvessége miatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindig is szerettem volna kipróbálni, több receptből született meg a saját. Lehet leveles tésztából is, de mivel itt nálunk Afrikában nem lehet kapni, így a tésztát magam csináltam hozzá, ami nem leveles :)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...