r
Nosalty Logó

Almarózsa picizsuzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
picizsuzsi
Almarózsa picizsuzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1047 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3139 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 274 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1047 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.3 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 3139 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a tojást, a cukrot, a fahéjat (én 1 teáskanállal szoktam, de nyugodtan lehet többet is), a vaníliás cukrot és a lisztet, majd a vizet apránként öntjük hozzá, miközben összekeverjük a hozzávalókat, amíg egy lágy tésztát nem kapunk, melyet a hűtőbe teszünk fél órára (az én hűtőm ha akarom, ha nem, túl jól hűt), maximum egy órára.
  2. Amíg a tészta hűl, a porcukrot összekeverjük egy kis tálkában még egy teáskanál fahéjjal.
  3. Az almát félbevágjuk, kimagozzuk. A héját nem szedjük le, mert így fog hasonlítani a rózsára, pláne, ha piros almából csináljuk. Nagyon vékony félkörökre felszeleteljük. Ha az alma nem elég puha, érdemes 20-30 másodpercre betenni a mikróba, így hajlékonyakká válnak a szeletek.
  4. A tésztát, miután hűlt egy picit, téglalap alakúra próbáljuk minél vékonyabbra nyújtani, majd kb. 5 cm vastagságú csíkokra (a csíkok hossza 20-30 cm szokott lenni körülbelül) vágjuk, és megkenjük a porcukros-fahéjas keverékkel.
  5. Az almaszeleteket a csík tetejére rakjuk úgy, hogy kicsit lelógjon a tésztáról az alma külső íve, és picit fedjék egymást. Ha végig értünk a soron, tekerjük fel a csíkot. Így kapjuk meg a rózsaformát. Picit nyomkodjuk össze az alját, illetve a tekercs végét simítsuk le, és állítsuk bele kivajazott muffin formába, így biztos nem dől el.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben pirulásig süssük (20-25 perc). A külseje ropogós lesz, a belseje puha marad az alma nedvessége miatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3027
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
picizsuzsi 3 recept

Mindig is szerettem volna kipróbálni, több receptből született meg a saját. Lehet leveles tésztából is, de mivel itt nálunk Afrikában nem lehet kapni, így a tésztát magam csináltam hozzá, ami nem leveles :)

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek