Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almarózsa picizsuzsi konyhájából

Almarózsa picizsuzsi konyhájából
Almarózsa picizsuzsi konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem volna kipróbálni, több receptből született meg a saját. Lehet leveles tésztából is, de mivel itt nálunk Afrikában nem lehet kapni, így a tésztát magam csináltam hozzá, ami nem leveles :)

hozzávalók / 3 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a tojást, a cukrot, a fahéjat (én 1 teáskanállal szoktam, de nyugodtan lehet többet is), a vaníliás cukrot és a lisztet, majd a vizet apránként öntjük hozzá, miközben összekeverjük a hozzávalókat, amíg egy lágy tésztát nem kapunk, melyet a hűtőbe teszünk fél órára (az én hűtőm ha akarom, ha nem, túl jól hűt), maximum egy órára.
  2. Amíg a tészta hűl, a porcukrot összekeverjük egy kis tálkában még egy teáskanál fahéjjal.
  3. Az almát félbevágjuk, kimagozzuk. A héját nem szedjük le, mert így fog hasonlítani a rózsára, pláne, ha piros almából csináljuk. Nagyon vékony félkörökre felszeleteljük. Ha az alma nem elég puha, érdemes 20-30 másodpercre betenni a mikróba, így hajlékonyakká válnak a szeletek.
  4. A tésztát, miután hűlt egy picit, téglalap alakúra próbáljuk minél vékonyabbra nyújtani, majd kb. 5 cm vastagságú csíkokra (a csíkok hossza 20-30 cm szokott lenni körülbelül) vágjuk, és megkenjük a porcukros-fahéjas keverékkel.
  5. Az almaszeleteket a csík tetejére rakjuk úgy, hogy kicsit lelógjon a tésztáról az alma külső íve, és picit fedjék egymást. Ha végig értünk a soron, tekerjük fel a csíkot. Így kapjuk meg a rózsaformát. Picit nyomkodjuk össze az alját, illetve a tekercs végét simítsuk le, és állítsuk bele kivajazott muffin formába, így biztos nem dől el.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben pirulásig süssük (20-25 perc). A külseje ropogós lesz, a belseje puha marad az alma nedvessége miatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

picizsuzsi

Mióta szakács: 2014.01.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

fahéjas almarózsa, almás tekert süti, édes almarózsa muffin formában sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1048
margarin 125 g
tojás 1 db
cukor 2 púpozott ek
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 3 bögre
víz 0.25 dl
porcukor 2 púpozott ek
fahéj 1 teáskanál
alma 2 közepes db