r
Nosalty Logó

Gyömbéres pavlova málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyömbéres pavlova málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 319 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1600 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 319 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1600 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 244 Kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük, de még mielőtt kemény habbá válna, elkezdjük adagolni a porcukrot. Kanalanként adjuk hozzá, 2 kanál közt megvárva, míg el nem oszlik a fehérjehabban. Ha ügyesek voltunk, akkor nagyon masszív habot kapunk.
  2. Az ecetet és a keményítőt elkeverjük, majd hozzákeverjük a krémhez a gyömbérrel és a vaníliás cukorral.
  3. A krémből kis fészkeket rakunk -én a 8 cm átmérőjű tartelette formáimat kibéleltem sütőpapírral és abba halmoztam bele. Szó szerint fészkek legyenek, mert a mélyedésbe kell tölteni a tejszínt!
  4. A 180 fokra előmelegített sütőt visszaállítjuk 130 fokra, majd 1-1,5 órára betesszük a fészkeket sülni. Ha megsült, hagyjuk a sütőben hűlni nyitott ajtónál.
  5. A málna felét egy kevés cukorral felforraljuk, hogy szirupos legyen és kitesszük hűlni az ablakba.
  6. A tejszínt verjük fel kevéske cukorral, majd adjuk hozzá a habfixálót és verjük keményre.
  7. A fészkeket töltsük meg habbal, tegyünk rá málnát és végül öntsük nyakon a sziruppal.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28739
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy hete, Valentin-napra készítettem el a kedvesemnek, de bármikor elkészíthető és nagyon finom! Nekem 5 kis fészek lett belőle.

Hozzászólások

Kerepesi

A tv-ben láttam ezt a receptet, de nem volt id?m felírni pontosan.Az nem több kicsi, hanem egy nagy habcsók volt. Megpróbáltam megsütni, mert nagyon megkívántam, de elég gyenge min?ség? lett a habcsók. Most újra megpróbálom, a te recepted alapján. A sütés lesz a gyenge pontja a dolognak, de remélem sikerülni fog. Nagyon örülök a receptnek!!! Köszi.

Címlapról ajánljuk