Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres pavlova málnával

Gyömbéres pavlova málnával
Gyömbéres pavlova málnával
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hete, Valentin-napra készítettem el a kedvesemnek, de bármikor elkészíthető és nagyon finom!
Nekem 5 kis fészek lett belőle.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük, de még mielőtt kemény habbá válna, elkezdjük adagolni a porcukrot. Kanalanként adjuk hozzá, 2 kanál közt megvárva, míg el nem oszlik a fehérjehabban. Ha ügyesek voltunk, akkor nagyon masszív habot kapunk.
  2. Az ecetet és a keményítőt elkeverjük, majd hozzákeverjük a krémhez a gyömbérrel és a vaníliás cukorral.
  3. A krémből kis fészkeket rakunk -én a 8 cm átmérőjű tartelette formáimat kibéleltem sütőpapírral és abba halmoztam bele. Szó szerint fészkek legyenek, mert a mélyedésbe kell tölteni a tejszínt!
  4. A 180 fokra előmelegített sütőt visszaállítjuk 130 fokra, majd 1-1,5 órára betesszük a fészkeket sülni. Ha megsült, hagyjuk a sütőben hűlni nyitott ajtónál.
  5. A málna felét egy kevés cukorral felforraljuk, hogy szirupos legyen és kitesszük hűlni az ablakba.
  6. A tejszínt verjük fel kevéske cukorral, majd adjuk hozzá a habfixálót és verjük keményre.
  7. A fészkeket töltsük meg habbal, tegyünk rá málnát és végül öntsük nyakon a sziruppal.

  • sütési hőfok: 130°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 817
elküldve: 7
receptkönyvben: 398
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

málnás pavlova

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sun, 2010-08-15 21:25

A tv-ben láttam ezt a receptet, de nem volt időm felírni pontosan.Az nem több kicsi, hanem egy nagy habcsók volt. Megpróbáltam megsütni, mert nagyon megkívántam, de elég gyenge minőségű lett a habcsók. Most újra megpróbálom, a te recepted alapján. A sütés lesz a gyenge pontja a dolognak, de remélem sikerülni fog. Nagyon örülök a receptnek!!! Köszi.

319
tojásfehérje 3 db
porcukor 190 g
étkezési keményítő 1 evőkanál
ecet 1 tk
gyömbér 1 tk
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
málna 100 g
cukor 1 ek