Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dél-tiroli spenótos gombóc

Dél-tiroli spenótos gombóc
Dél-tiroli spenótos gombóc
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először egy vendéglőben Brixen közelében ettük ezt a finomságot. Most eljött az idő, hogy én is elkészítsem, az eredménnyel meg vagyok elégedve, csak a gyönyörű hegyi panoráma hiányzott, de azt hozzáképzeltük.

Én a nálunk kapható Knödelbrot-ot használtam, ha az nincs, akkor szikkadt fehér kenyeret vágjunk 1 cm-es kockákra, szórjuk egy tepsire, és a sütőben 100 fokon szárítsuk kb. 15 percet.

A gombóc tésztája akkor jó, ha könnyen gyúrható, formázható, és megtartja a formáját. Ha a tészta nem ilyen, akkor szükség van még egy kis tejre (a kenyér túlszáraz), tojásra (a tészta túlszáraz és nem áll össze), zsemlemorzsára vagy kenyérre (a tészta túl lágy és nem tartja meg a formáját).

Tálalhatjuk előételként vagy főételként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérkockákat egy edénybe tesszük. A sajtot apró kockákra vágjuk, a kenyérhez adjuk.
  2. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kb. 2-3 percig dinszteljük, hozzáadjuk a spenótot, és kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A spenóthoz adjuk a tejet és a tojásokat, bot mixerrel pürésítjük.
  3. A pürésített spenótot a kenyérhez adjuk, megszórjuk a liszttel. Sóval, borssal ízesítjük, és kézzel jól eldolgozzuk. Kb. 15 percig hagyjuk állni, majd 12 gombócot formázunk.
  4. A gombócokat ép csak gyöngyöző sós vízben kb. 15 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük a vízből, hagyjuk szűrődni, majd tányérokra helyezzük.
  5. A gombócokat a barna vajjal meglocsolva és frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 291
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótgombóc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

421
kenyér 180 g
sajt 80 g
vaj 15 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
spenót 125 g
tej 75 ml
tojás 2 db
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 60 g
parmezán sajt 20 g