Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dél-tiroli sajtos gombóc

Dél-tiroli sajtos gombóc
Dél-tiroli sajtos gombóc
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a nálunk kapható Knödelbrot-ot használtam, ha az nincs, akkor szikkadt fehér kenyeret vágjunk 1 cm-es kockákra, szórjuk egy tepsire, és a sütőben 100 fokon szárítsuk kb. 15 percet.

A gombóc tésztája akkor jó, ha könnyen gyúrható, formázható, és megtartja a formáját. Ha a tészta nem ilyen, akkor szükség van még egy kis tejre (a kenyér túl száraz), tojásra (a tészta túl száraz és nem áll össze), zsemlemorzsára vagy kenyérre (a tészta túl lágy és nem tartja meg a formáját).

Tálalhatjuk előételként vagy főételként, de levesbetétként is finom. Barna vaj helyett tálalhatjuk egy finom gombamártással is.

hozzávalók / 2 adag

A gombóchoz:

A tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérkockákat egy edénybe tesszük, leöntjük a langyos tejjel, és hagyjuk puhulni.
  2. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kb. 5 percig dinszteljük.
  3. A kétféle sajtot apró kockákra vágjuk. A sajtot, a dinsztelt hagymát, petrezselymet, metélőhagymát, lisztet és a tojásokat a kenyérhez adjuk, jól eldolgozzuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Kb. 30 percet állni hagyjuk, majd vizes kézzel 6 gombócot formázzunk.
  4. A gombócokat épp csak gyöngyöző sós vízben kb. 20 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük a vízből, hagyjuk szűrődni, majd tányérokra helyezzük.
  5. A gombócokat a barna vajjal meglocsolva és frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 107
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtgombóc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

814
kenyér 150 g
tej 125 ml
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sajt 75 g
sajt 75 g
petrezselyem 0.5 ek
metélőhagyma 0.5 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 40 g
parmezán sajt 10 g