Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s rizses hús

Curry-s rizses hús
Curry-s rizses hús
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor eszünk rizst, imádom a rizses húst minden formában. Laktató, ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető. Egyik este, mikor előkészítettem a husit, currys ízvilághoz volt kedvem. Az elkészült vacsi sikert aratott, azóta többször is elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst feltesszük főni kétszeres mennyiségű vízzel.
  2. Feldaraboljuk a húst, és olívaolajon egy nagyobb serpenyőben vagy wokban megsütjük. Sózzuk, fokhagymázzuk.
  3. Kb. 2 dl vízben elkeverünk kb. 1 ek zabpehelylisztet, majd a már majdnem teljesen megsült húsra öntjük, lejjebb vesszük a lángot. Ízlés szerint fűszerezzük curryvel, chilivel, fokhagymával, valamint kevéske, kb. fél ek szójaszósszal.
  4. Hamar besűrösödik, ekkor 10-15 percig kis lángon lefedve hagyjuk, míg a hús teljesen megpuhul.
  5. Amikor elkészült a husi, hozzákeverjük a rizst.
  6. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 952
elküldve: 5
receptkönyvben: 203
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pompadour

Mióta szakács: 2012.04.22.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

curry-s rizses husi, fűszeres rizses hús, pulykahúsos rizsegytálétel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

labagida
labagida Sat, 2014-01-11 14:37

Remek kis recept, köszönöm. :) A zabpehelylisztet megoldottam zabpehellyel és aprítógéppel. Nem tudom, milyennek kellett volna lennie, így nem a lisztre, hanem a zsemlemorzsára hajazott az állaga, de ennek fövés után nem volt jelentősége. És mivel nem kaptam medaliont, combbal csináltam.
Családi recepttárba mentve. :)

bellamia
bellamia Thu, 2013-10-03 09:19

Jól hangzik. A zabpehelylisztes mártás azért kell, hogy szaftosabb legyen?

ojsika
Pompadour / ojsika Wed, 2013-04-24 17:02

A pulyka mellének egyik részéből vágják a medaliont. ( azaz érmét) De nem kell hozzá ragaszkodni, készülhet a pulyka más részeiből is, vagy csirkéből is akár.

410
rizs 1 bögre
víz 4 dl
pulykamell 50 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
víz 2 dl
zabpehelyliszt 1 evőkanál
curry por 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
szójaszósz 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint