Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s burgonyakrémleves

Curry-s burgonyakrémleves
Curry-s burgonyakrémleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom krémleves. Tálalhatjuk aranybarnára pirított kenyérkockákkal és ropogósra sütött baconnel megszórva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A burgonyát, sárgarépát és zellert meghámozzuk, mossuk, durva kockákra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a zöldségeket, kb. 5 percig dinszteljük. Megszórjuk a curry porral, további 1 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és lefedve kb. 30 perc alatt megfőzzük.
  3. A leveshez öntjük a tejszínt, felfőzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 221
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves, zöldségkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

165
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 400 g
sárgarépa 100 g
zeller 75 g
napraforgó olaj 1 ek
curry por 1 tk
majoranna 1 tk
zöldség alaplé 800 ml
főzőtejszín 150 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint