Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás burgonyaleves Pimkie konyhájából

Póréhagymás burgonyaleves Pimkie konyhájából
Póréhagymás burgonyaleves Pimkie konyhájából
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató téli krémleves.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Levesgyöngy is finom hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábosban kis lángon megolvasztjuk a vajat, majd megpároljuk a felkarikázott póréhagymát. (Vigyázzunk, hogy ne égjen meg.)
  2. Adjuk hozzá a felkarikázott burgonyát, a tejet, az alaplevet és egy kevés aprított snidlinget.
  3. Lefedve, lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 1 órán keresztül főzzük.
  4. A keményítőt elkeverjük a vízzel, belecsorgatjuk a levesbe. (Közben folyamatosan kevergessük, nehogy csomós legyen.) A sót, a frissen őrölt borsot és a kakukkfüvet is hozzáadjuk a leveshez. Botmixerrel pürésítjük.
  5. A bacont feldaraboljuk (én eleve felkockázottat vettem), egy teflonos serpenyőben megpirítjuk.
  6. Snidlinggel és a pirított baconnel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves, pórés-bacönös burgonyakrémleves, szalonnás burgonyakrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

287
vaj 4 ek
póréhagyma 2 db
burgonya 75 dkg
tej 550 ml
alaplé 1.5 l
snidling 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 2 evőkanál
víz 2 dl
bacon 20 dkg