Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtos burgonyakrémleves

Füstölt sajtos burgonyakrémleves
Füstölt sajtos burgonyakrémleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Levesimádó vagyok.  A burgonyakrémleves füstölt sajttal megbolondítva, valami fenséges.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kínálhatunk hozzá pirított zsemlekockát.  

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  vöröshagymát apróra vágjuk, vajon aranysárgára pirítjuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és kb. 5 percig pirítjuk, folyamatosan kevergetjük.
  3. Majd felöntjük 1 l húslevessel, ekkor kerül bele a fokhagyma és a babérlevél. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük, ízlés szerint sózzuk.
  4. Mikor a burgonya megfőtt, lehűtjük, a babérlevelet kivesszük, és simára turmixoljuk.
  5. Beleöntjük a tejszint, óvatosan melegítjük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. A sajtot lereszeljük, felét a levesbe   tesszük, összekeverjük. A sajt másik felét tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 965
elküldve: 1
receptkönyvben: 207
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes krumplikrémleves füstölt sajttal, sajtos burgonyakrémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helci
helci Sun, 2013-02-03 16:55

Kedves Marcsi séf!

Jó ideje keresgélek egy jó burgonyakrém-leves receptet (egy, vagy több tulajdonos-, és konyhafőnökváltással ezelőtt a belvárosi Véndiákban kóstolt rokfortos volt az etalon), elkészítettem ezt is, és igazán pompás a végeredmény.

Pár apróbb módosítást proponálok: határozottan használ neki egy kevés rozmaring és szerecsendió hozzáadása (még a vajas pirításkor), a tálaláskori sajtszórást pedig fel lehet váltani néhány petrezselymes-póréhagymás gyúrt sajtgolyóval.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-02-05 09:14

Kedves helci.
Nagyon köszönöm a dicséretet. Megtisztel, hogy a levesemet az etalonodhoz közelinek tartod.
A javaslataidat magamévá teszem és természetesen kipróbálom.
További szép hetet kívánok.
Üdv. Marcsi

Humli
Humli Fri, 2012-03-23 12:59

Kedves Marcsi! A recept szuper, köszönet érte, a leves nagyon finom lett!!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-03-23 19:26

Kedves Humli!
Köszönöm, hogy elkészítetted ezt a finom levest, nekem az egyik kedvenc levesem.
Üdv: Marcsi

272
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
szárnyas alaplé 1 l
füstölt sajt 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
vaj 2 ek
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint