r
Nosalty Logó

Csorbaleves Haidy módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haidy
Csorbaleves Haidy módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 355 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2851 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    590 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1559 micro
  • β-karotin
    4112 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 355 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4758.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    4719.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4420 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    472 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    12471 micro
  • β-karotin
    32895 micro
  • β-crypt
    962 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2136 micro
Összesen 2851 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csirkemellel együtt egy fazékba tesszük főni egészben, sózzuk, borsozzuk, a zellert, karalábét és a gyökeret kettévágjuk, a többit nem kell.
  2. Amíg fő, addig a maradék 2 sárgarépát lereszeljük közepes lukú reszelővel, megpucoljuk a fokhagymát, és összezúzzuk a fokhagymanyomóval, kimérjük az ecetet, kimérjük a tejfölt, a kaliforniai paprikát meg gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, és szétszedjük a tojást, mivel csak a sárgájára lesz szükségünk.
  3. Amikor megfőtt a levesünk, levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a mellet és a zöldségeket (ezeket a zöldségeket mi megesszük, mivel őrájuk már nincs szükség a továbbiakban), a levét átszűrjük, a húst lefejtjük a csontról, amikor egy kicsit meghűlt, csíkokra tépkedjük. A tejfölt beleöntjük egy műanyag edénybe, hozzáadjuk a tojássárgáját, és egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk, aztán fokozatosan egy merőkanál segítségével merünk a levesből a tojásos tejfölhöz, és addig keverjük a habverővel, míg csomómentes nem lesz, ezt visszaöntjük a levesbe.
  4. A lereszelt sárgarépát olajon megpirítjuk kb. 3 percig, és ezt is hozzáöntjük a léhez, továbbá hozzáadjuk fokhagymát, ecetet, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a húst. Jól összekeverjük, és lehet tálalni, én csípős paprikát ajánlok mellé.
  5. Jó étvágyat hozzá.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1611
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy erdélyi levest hoztam nektek. Ahány konyha, annyi szokás, szokták mondani, én a csorbát így is készítem, ez nem raguleves, inkább hasonlít egy picit a román konyhából ismert pacalleveshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek