Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csorbaleves Haidy módra

Csorbaleves Haidy módra
Csorbaleves Haidy módra
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy erdélyi levest hoztam nektek. Ahány konyha, annyi szokás, szokták mondani, én a csorbát így is készítem, ez nem raguleves, inkább hasonlít egy picit a román konyhából ismert pacalleveshez.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csirkemellel együtt egy fazékba tesszük főni egészben, sózzuk, borsozzuk, a zellert, karalábét és a gyökeret kettévágjuk, a többit nem kell.
  2. Amíg fő, addig a maradék 2 sárgarépát lereszeljük közepes lukú reszelővel, megpucoljuk a fokhagymát, és összezúzzuk a fokhagymanyomóval, kimérjük az ecetet, kimérjük a tejfölt, a kaliforniai paprikát meg gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, és szétszedjük a tojást, mivel csak a sárgájára lesz szükségünk.
  3. Amikor megfőtt a levesünk, levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a mellet és a zöldségeket (ezeket a zöldségeket mi megesszük, mivel őrájuk már nincs szükség a továbbiakban), a levét átszűrjük, a húst lefejtjük a csontról, amikor egy kicsit meghűlt, csíkokra tépkedjük. A tejfölt beleöntjük egy műanyag edénybe, hozzáadjuk a tojássárgáját, és egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk, aztán fokozatosan egy merőkanál segítségével merünk a levesből a tojásos tejfölhöz, és addig keverjük a habverővel, míg csomómentes nem lesz, ezt visszaöntjük a levesbe.
  4. A lereszelt sárgarépát olajon megpirítjuk kb. 3 percig, és ezt is hozzáöntjük a léhez, továbbá hozzáadjuk fokhagymát, ecetet, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a húst. Jól összekeverjük, és lehet tálalni, én csípős paprikát ajánlok mellé.
  5. Jó étvágyat hozzá.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 056
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Haidy

Mióta szakács: 2016.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

becsinált leve, csorba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

353
csirkemell (csontos) 50 dkg
sárgarépa 5 közepes db
zeller 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
fokhagyma 1 fej
tejföl 500 g
tojássárgája 5 db
napraforgó olaj 4 ek
almaecet 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hegyes erős paprika 1 közepes db
víz 3 l