Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rassolnik leves

Rassolnik leves
Rassolnik leves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy folyóiratban akadtam erre a finom, savanykás-laktató levesre. Tálaljuk tejföllel és friss kenyérrel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát kb. 4 cm vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk. A forró olajban a hagymát és a sárgarépát kb. 5 percig dinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig dinszteljük.
  2. Az árpagyöngyöt megmossuk, majd a levesben felfőzzük, lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, és a paradicsomos-hagymás-sárgarépát további 20 percig főzzük.
  3. Majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát, a kockákra vágott húst. Hozzáöntjük az uborkalevet, és további 10 percig főzzük.
  4. Sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és kaporral.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 844
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos-gerslis savanyú leves, pikáns leves gerslivel, csirkés-uborkás leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Wed, 2015-01-14 10:42

Több alkalommal elkészítettem. Aki szereti az új ízvilágot, az feltétlen készítse el. Nem fog csalódni.

393
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
sűrített paradicsom 3 ek
szárnyas alaplé 1.5 l
gersli 150 g
burgonya 3 közepes db
kovászos uborka 3 közepes db
csirkecomb 2 db
kovászos uborka lé 150 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
kapor 4 szál