Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú krumplileves sonkalével

Savanyú krumplileves sonkalével
Savanyú krumplileves sonkalével
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti sonka levét minden évben így szoktam fölhasználni. Nagyon finom és tartalmas leves lesz belőle.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A fűszereket (babérlevél, fokhagyma, egész bors) én már a sonkafőzés kezdetekor beledobom a lébe, mert sokkal finomabb ízű lesz ezektől.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkalébe tesszük fel főni a tisztított, kockára vagdalt burgonyát, erőspaprikát, apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Beleszórjuk az egészborsot, babérlevelet.
  2. Amikor majdnem puha a krumpli, berántjuk. (A rántásba is teszünk 1-2 összenyomott fokhagymát, mert sokkal jobban kijön az íze, ha forró olajban elkeverve adjuk hozzá.)
  3. Ha felforrt, belecsurgatjuk az egész tojásokat, és addig főzzük, amíg kemények nem lesznek.
  4. Egy merőkanálnyi levesben külön elkeverjük a tejfölt, és azt is hozzáadjuk. (Tejföllel már ne forraljuk.)
  5. Végül citromlével/ételecettel és egy kis őrölt borssal ízesítjük.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 906
elküldve: 3
receptkönyvben: 63
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsvéti savanyúleves, krumplileves sonkaléből, savanyú burgonyaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

187
sonkalé 2.5 l
burgonya 3 db
tojás 6 db
babérlevél 5 db
fokhagyma 3 gerezd
bors 1 kk
vöröshagyma 1 közepes fej
hegyes erős paprika 1 db
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
tejföl 175 g