Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel
Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik húslevesem kapcsán kaptam egy kritikát a facebookon keresztül barátomtól, gimnáziumi osztálytársamtól, W. Petitől, hogy ez csak velős csonttal az igazi. Nos, legyen itt a velős csontból főtt leves.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontokat megmossuk, majd 1,5 liter vízben feltesszük főni, megsózzuk.
  2. Elkezdjük felvágni a zöldségeket. A répát és a fehérrépát hosszában felcsíkozzuk, a zellert, karalábét négybe, a krumplit kockára vágjuk, a hagymát megmossuk, a kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a paprikát, a chilit és a gombát felszeleteljük. A zeller leveleiből 3 szárat és a petrezselymet egészben hagyjuk.
  3. Amikor a leves felforr, a habot leszedjük, a tűzhely hőfokát közepesre vesszük, fűszerezzük, s gyöngyöző főzéssel 45 percig főzzük. Kivesszük a csontokat, beletesszük a felvágott zöldségeket, a hagymákat héjával, a kelt egészben.
  4. A velőscsontból kiszedjük a velőt, pirítós kenyérre tesszük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, s hagymával, chilivel, medvehagymával elfogyasztjuk.
  5. A csontról leszedjük a húst, visszatesszük a levesbe.
  6. Kb. 40 perces főzés után, amikor a zöldségek megpuhultak, tálalunk. Merünk egy tányérba levest, teszünk rá chilit. Aki akarja, gazdagíthatja még főtt metélttésztával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 965
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

velős csontból főtt leves, csontleves, sokzöldséges csontleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

116
marha velőscsont 50 dkg
marhacsont 25 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
karalábé 1 db
zeller 1 kis db
zellerlevél 3 db
kelkáposzta 0.5 közepes db
chili 1 db
chili 5 db
paradicsom 1 db
csiperkegomba 5 nagy db
burgonya 1 db
petrezselyem 1 csokor
medvehagyma 1 csokor
bors 1 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1.5 l