r
Nosalty Logó

Csokoládés-narancsos rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Csokoládés-narancsos rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3048.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 3640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük.
  2. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
  3. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, kardamommal és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.
  4. Ezt a tésztát barna csomagolópapírral bélelt sütőtepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével.
  5. Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk a papírt, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
  6. Elkészítjük a tölteléket: A pudingport kb 2 dl tejjel simára keverjük.
  7. A maradék tejet a cukorral és a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével elkeverjük, a pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
  8. A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.
  9. A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével, majd szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 9670
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-narancsos rolád
Zsuzsamama56 322 recept

A gasztroújságok gyűjtőjeként rengeteg receptet őrzök, és ebből választottam ezt a finomságot, egy kis kiegészítéssel. Soha nem pontosan követem a recepteket, eltérek ízben.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...