r
Nosalty Logó

Háromréteges rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Háromréteges rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 4299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3339.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 4299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat a porcukorral egy kézi mixer segítségével jól kihabosítjuk. Kb. 5-8 percig.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan beleforgatjuk a habos masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, elsimítjuk, és 180°C-on előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kész, ráborítjuk egy sütőrácsra, amit leterítünk konyharuhával, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk hűlni. Ha hűlt, kigöngyöljük, és elkészítjük a krémet.

Krémhez

  1. Egy lábasba a krémhez a tojásokat kicsit felverjük, majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet, és hozzáöntjük a tejet, majd sűrű krémet főzünk belőle. Félretesszük hűlni.
  2. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a porcukorral, és összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel. A felénél kicsit többet kiveszünk belőle, és a nagyobb mennyiségű krémhez hozzákeverjük a kétféle kakaóport. A krém másik részéhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az vanília aromát.
  3. A tésztát megkenjük a vaníliás krémmel, majd rákenjük a kakaós krémet (picit hagyjunk a kakaós krémből, hogy meg tudjuk kenni a sütemény tetejét), a tésztának azt a szélét megkenjük meggydzsemmel, amelyiket elkezdjük feltekerni (így a dzsemes rész középre kerül). Feltekerjük, a tetejét megkenjük a maradék kakaós krémmel, és a tetejét meggydzsemmel díszítjük. (Fogyasztás előtt ha kb 15 perccel hamarabb kivesszük a hűtőből, még finomabb, mert lágyabb lesz a krém.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16104
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 17.

Receptkategóriák

Háromréteges rolád
Alkonyat 83 recept

Ez egy igazi krémes finomság. Az ötletet a Nők Lapja adta.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek