r
Nosalty Logó

Háromréteges rolád

Alkonyat
Háromréteges rolád
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

536
Kalória
9.9g
Fehérje
57.5g
Szénhidrátok
31.6g
Zsír
46g
Víz
247.2g
Koleszterin
3g
Rost
42.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 4299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3339.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 4299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat a porcukorral egy kézi mixer segítségével jól kihabosítjuk. Kb. 5-8 percig.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan beleforgatjuk a habos masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, elsimítjuk, és 180°C-on előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kész, ráborítjuk egy sütőrácsra, amit leterítünk konyharuhával, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk hűlni. Ha hűlt, kigöngyöljük, és elkészítjük a krémet.

Krémhez

  1. Egy lábasba a krémhez a tojásokat kicsit felverjük, majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet, és hozzáöntjük a tejet, majd sűrű krémet főzünk belőle. Félretesszük hűlni.
  2. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a porcukorral, és összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel. A felénél kicsit többet kiveszünk belőle, és a nagyobb mennyiségű krémhez hozzákeverjük a kétféle kakaóport. A krém másik részéhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az vanília aromát.
  3. A tésztát megkenjük a vaníliás krémmel, majd rákenjük a kakaós krémet (picit hagyjunk a kakaós krémből, hogy meg tudjuk kenni a sütemény tetejét), a tésztának azt a szélét megkenjük meggydzsemmel, amelyiket elkezdjük feltekerni (így a dzsemes rész középre kerül). Feltekerjük, a tetejét megkenjük a maradék kakaós krémmel, és a tetejét meggydzsemmel díszítjük. (Fogyasztás előtt ha kb 15 perccel hamarabb kivesszük a hűtőből, még finomabb, mert lágyabb lesz a krém.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez egy igazi krémes finomság. Az ötletet a Nők Lapja adta.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...