Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyepürés habcsókrolád

Gesztenyepürés habcsókrolád
Gesztenyepürés habcsókrolád
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi sütink. A felhalmozódott tojásfehérjékből egy csodálatos ízű sütemény a végeredmény.
Szeretettel ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

A habcsók-alaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42 x38 cm-es tepsit. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni.
  2. 170 C-os sütőben kb. 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók-alap ráfér, szórjuk meg porcukorral, és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.
  4. A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük, és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra, ügyeljünk, hogy mindenhova egyformán jusson.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük. Majd a habcsók közepére halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
  6. A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk, és a roládot lespricceljük vele. Amikor a csokoládé megszilárdul, szeletelhetjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 42×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 881
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

583
tojásfehérje 6 db
porcukor 25 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 200 ml
rum 1 teáskanál
csokoládé 2 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál