r
Nosalty Logó

Csőben sült spárga Ivi konyhájából

NS
Csőben sült spárga Ivi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

978
Kalória
42.1g
Fehérje
42.7g
Szénhidrát
70.6g
Zsír
175.7g
Víz
107.5g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 978 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1954 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 978 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2499 micro
Összesen 1954 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, és a fás végét levágjuk (vagy törjük, ahol eltörik, ott jó). Majd forrásban lévő sós, cukros, citromleves(elhagyható) vízben 4-5 percig főzzük.
  2. A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk. Épp hogy csak kicsit barnuljon meg! Eközben a tejet meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük kézi habverővel a megbarnított lisztes vajhoz. 5-10 percig lassú tűzön gyakran megkevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Majd sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
  3. A spárgát jénai tálba fektetjük, erre tesszük rá egyenletesen a sonkát. A besamel mártást ráöntjük az egészre, és végül rászórjuk a reszelt sajtot. Én metélőhagymát szoktam a a sajt tetejére szórni csak a látvány kedvéért.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem barnul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x22

A barátom anyukája készítette el ezt az ételt több alkalommal, így került hozzám a recept! 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek